23948sdkhjf

EFG-Bondo vender minus til plus

Optimismen er tilbage i den sjællandske møbelvirksomhed. Efter tre år med underskud blev 2011 året, hvor der igen kom sorte tal på bundlinjen.
Efter et samlet underskud på næsten -15 mio. kr. i 2008, 2009 og 2010 kom EFG-Bondo tilbage på sporet i det seneste regnskabsår.

Det netop offentliggjorte 2011-regnskab viser en fremgang i bruttofortjenesten fra 22,5 til 30,2 mio. kr. og et overskud på lige over 2 mio. kr. Det er en forbedring på mere end 7 mio. kr. i forhold til 2010.

Sigurd Leth, der kom til EFG-Bondo som direktør i april 2010, fortæller til dagbladet Børsen, at fremgangen blandt andet hænger sammen med, at virksomheden har haft succes med at satse på salg til uddannelsesinstitutioner og plejehjem i en tid, hvor mange private virksomheder har været nødt til at holde igen med investeringerne.

Sigurd Leth vurderer, at EFG-Bondo i dag har omkring 50 skoler på kundelisten, og det er kraftigt medvirkende til, at omsætningen voksede med 15 procent til 163 mio. kr.

Dansk fabrik lukkes ned
I det nye regnskabsår forventer EFG-Bondo fortsat fremgang i aktivitetsniveauet, og sammen med ledelsens gennemførte besparelsesplan vil dette påvirke resultatet positivt.

EFG-Bondo A/S har løbende tilpasset organisationen fra 99 medarbejdere i 2008 til 48 i 2011, og denne sommer lukker virksomheden sin fabrik i Vejle. Produktionen flyttes i stedet til EFG-koncernens faciliteter i svenske Tranås.

Læs også: EFG Group flytter produktionen til Sverige

EFG ejes af den norske investeringsfond Herkules Capital AS og har fabrikker i Sverige, Norge, Finland og i Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078