23948sdkhjf

Journalist snupper årets Wegnerpris

Den 51-årige Politiken-Journalist Lars Hedebo Olsen modtog i sidste uge årets Wegnerpris for sit mangeårige arbejde med at fremhæve, positionere og debattere dansk design og kunsthåndværk.

Det oplyser Tønder Kommune, der står bag prisen, i en pressemeddelelse.

Lars Hedebo Olsen står ikke alene bag stribevis af artikler men også bøger om blandt andre Børge Mogensen og Bjørn Wiinblad, og juryen fremhæver journalisten som en af fagområdets vigtigste stemmer.

 – I juryen var der enighed om, at årets Wegnerpris skulle gå til Lars Hedebo Olsen, fordi han er med til at fastholde fortællingen om de unikke styrkepositioner, som dansk design og dansk kunsthåndværk historisk har indtaget – og fortsat indtager, fortæller Tønder Kommunes borgmester, Henrik Frandsen, der også er formand for den jury, der udpeger prisvinderne.

Juryen tilføjer i sin begrundelse, at Lars Hedebo Olsen som journalistisk bannerfører for kunsthåndværk og design, gennem sine anmeldelser, analyser og debatskabende artikler i pressen, samtidig har formået at formidle stofområdet til den enkelte læser i et letforståeligt sprog.

Det er sjette gang, Tønder Kommune uddeler Wegnerprisen, og årets prismodtager er både stolt og glad for anerkendelsen.

– Jeg er rigtig stolt af at modtage Wegnerprisen, og mindst lige så glad for juryens begrundelse for at tildele mig prisen. Det er nok de færreste der er i tvivl om, at mit hjerte banker for dansk kunsthåndværk og design, og derfor er det dejligt, at se, at andre sætter pris på og anerkender mit arbejde, siger Lars Hedebo Olsen.

Med prisen følger et pengebeløb på 25.000 kr. samt et designmøbel.

Wegnerprisen

Tønder Kommune har uddelt Wegnerprisen siden 2015. I år bestod juryen af:

Henrik Frandsen - Borgmester i Tønder Kommune

Anne Blond - Projektleder, Foreningen til etablering af et museum for Hans J. Wegners møbelkunst

Anne-Louise Sommer - Museumsdirektør, Designmuseum Danmark

Michael B. Nellemann - Bestyrelsesformand, Rungstedlundfonden & ejer af boghandlen Thiemers Magasin

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094