23948sdkhjf

Københavnsk møbelsnedker med japansk islæt snupper Wegnerprisen 2020

Årets modtager af Wegnerprisen er den københavnske møbelsnedker, Rasmus Fenhann. Han får prisen for sin kunstneriske, kompromisløse og ærbødige tilgang til snedkerfaget, oplyser Tønder Kommune, der står bag prisuddelingen.                            

Det var planen, at årets prisuddeling skulle være foregået på Schackenborg Slot. På grund af corona er arrangementet aflyst, men det har ikke afholdt juryen fra at udpege en vinder af Wegnerprisen 2020.

Wegnerprisen

Wegnerprisen blev uddelt første gang i 2015 og består af et pengebeløb på 25.000 kroner og en Wegnerstol.

Det er Tønder Kommune, der med uddeling af prisen ønsker at udbrede kendskabet til Tønder som Wegners fødeby. 

Wegnerprisens jury består af:

  • Henrik Frandsen, borgmester i Tønder Kommune
  • Anne Blond, projektleder, Foreningen til etablering af et museum for Hans J. Wegners møbelkunst
  • Anne-Louise Sommer, museumsdirektør, Designmuseum Danmark
  • Michael B. Nellemann, direktør, Det Obelske Familiefond

Rasmus Fennhann er årgang 72'er og bor og arbejder til daglig i København. Han tilhører - ligesom Hans J. Wegner - gruppen af danske møbeldesignere, der både er uddannede møbelsnedkere og designere eller arkitekter.

– I juryen var der enighed om, at Rasmus Fenhann repræsenterer både dansk møbelproduktions fortid, nutid og fremtid i forhold til sine designs - ligesom han både repræsenterer noget meget dansk og noget meget internationalt. Derfor er vi i juryen glade for at kunne tildele Wegnerprisen 2020 til Rasmus Fenhann, fortæller Tønder Kommunes borgmester, Henrik Frandsen, der også er formand for den jury, der udpeger prisvinderne.

Skandinavisk og japansk

Rasmus Fenhann blev udlært møbelsnedker med sølvmedalje i 1996, og har lige siden udviklet sig og søgt inspiration både i Danmark og i udlandet. Ikke mindst to længerevarende studieophold hos en møbelsnedker i Japan har påvirket Fenhann, der har skabt sit eget helt særlige udtryk - "Japanometri" hvor han kombinerer de bedste skandinaviske og japanske traditioner indenfor design og håndværk.

– Jeg er meget stolt af at modtage Wegnerprisen, og jeg ser det som en anerkendelse af det arbejde og de mange timer, jeg gennem årene har lagt i at skabe et udtryk, der er mit eget, fortæller Rasmus Fenhann.

Den nyslåede prisvinders designs kan opleves på Snedkernes Efterårsudstilling, hvor Rasmus Fenhann er fast bidragyder, men også på udstillinger i ind- og udland samt på Gallerie Marie Wettergreen i Paris, hvor han er fast udstiller.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094