23948sdkhjf

Farveeksplosioner og fornemme rammer: Kongerne, Carl Hansen og Montana bød indenfor

Traditionen var årets 3daysofdesign en opvisning udi nye produkter, nye showrooms, nye farver og ikke mindst gamle bekendtskaber, der mere end nogensinde trængte til at mødes. 

Her bringer vi et lille udsnit af alt det, dagene bød på. 

Årets største fællesudstilling foregik i historiske rammer i Christian IV's Bryghus. Her var 54 små og store brands rykket ind blandt statuerne i Kongernes Lapidarium, og det var ikke kun gæsterne, der var benovede over de imponerende omgivelser. 

– Det er jo helt vildt det her – tænk at vi får lov til det, lød det begejstret fra 21-årige Mads Maegaard Jørgensen, der sammen med storebror Emil står bag nystiftede Underflod.

Med bare et enkelt produkt - serveringsbakken Hermod - i kataloget, havde de to brødre måttet tænke kreativt, da det kom til at få skabt en stand, der både synede af noget og passede i de historiske rammer.

– Vi fandt den på Den Blå Avis, men den var godt nok lidt dyr. Så vi ringede simpelthen og spurgte, om vi måtte låne den, og det gik Else heldigvis med til, afslører Emil Maegaard Jørgensen om den piedestal, brødrene hentede på Langeland to dage før udstillingen. 

Blandt årets nyåbnede showrooms var blandt andre Umages. Designvirksomheden har skiftet Nyhavn ud med Havnegade, og tirsdag var man endelig i mål med de sidste detaljer efter en omfattende renovering. 

Hos Montana i Bredgade har showroomet fået en overhaling, og der hersker ingen tvivl om, at den familieejede møbelproducent de senere år har trukket farvepaletten i en mere legesyg retning. 

Montana brugte også lejligheden til at relancere Kevi-stolen, der fornyligt kom under virksomhedens vinger med opkøbet af Engelbrechts, i otte kuraterede Montana-farver.

Også Magnus Olesen havde fundet de markante farver frem til relanceringen af Rud Thygesen og Johnny Sørensens 8000-serie. I år fejres stolens 40-års jubilæum med en cadeau til 80'erne og lanceres med de originale røde, gule og blå farver samt i et par mere afdæmpede og tidssvarende udgaver. 

Hos Carl Hansen & Søn i Bredgade var der blandt andet fokus på Kaare Klint og hans tilgang til design, mens man som tidligere år også kunne få lov at opleve håndværket, der kendetegner den højtbesungne klassikerproducent. 

I Kuglegården på Arsenaløen inviterede Louis Poulsen og D Studio indenfor i det storslåede byggeri, der blev opført i 1742 og hvor lampeproducenten holder til sammen med Flos, B&B Italia, Maxalto, Azucena og Arclinea.

Hos Jotun blev farvekortet for 2022 introduceret under overskriften Together, som rummer tre forskellige paletter, der ifølge farvechef Lisbeth Larsen skal gøre det nemt at kombinere og lege med farverne. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063