23948sdkhjf

Grebsproducent sætter ambitiøst mål for certificering

I østjyske Hinnerup har grebsproducenten Furnipart slået ind på to veje mod en mere bæredygtig forretning.

Tilbage i 2017 blev adm. direktør Rasmus Byriel introduceret til den internationale certificeringsstandard Cradle to Cradle Certified, der lægger vægt på at udvide produkters livscyklus til at kunne indgå i et kontinuerligt loop, så produkter altid bliver en ressource for nye produkter efter endt levetid.

 – Kongstanken bag Cradle to Cradle tiltalte mig – dengang som nu – da alle aspekter omkring produktionen bliver vurderet. Vi oplevede en stigende efterspørgsel fra vores kunder på dokumentation for vores håndtering af alt fra indholdsstoffer til spildevand, og da størstedelen af vores produktion eksporteres, så var det vigtigt for os at finde en internationalt anerkendt standard, fortæller Rasmus Byriel.

Det fandt furnipart i Cradle to Cradle, og resultatet er en certificering på samtlige af virksomhedens krom og anodiserede aluminiumsprofiler på bronzeniveau, men rejsen stopper ikke her.

 – Med den nuværende certificering er cirka 40 procent af vores sortiment certificeret. Vi arbejder dog på en certificering af vores zinkstøbte greb, og det vil betyde en certificering af 80 procent af vores produkter, siger Rasmus Byriel.

Når nu en stor del af ens produktion er certificeret, så kunne man forestille sig, at man valgte at køre videre på den allerede anlagte sti. Furnipart valgte dog i 2020 at afsøge muligheder for at bruge et nyt materiale, som Rasmus Byriel dog afslører, ikke er helt nyt alligevel.

 – Vi startede med at lave plastgreb tilbage i 70’erne, og vi har i et stykke tid haft et ønske om at prøve at vende tilbage til plast som materiale på den betingelse, at det ikke skulle betyde en yderligere belastning af miljøet.

Resultatet er to greb i det genanvendte plastmateriale Oceanix, der er et plastgranulat fra virksomheden Plastix i Lemvig, og består af plastik fra blandt andet brugte fiskegarn, net og andet plastmateriale fra den maritime industri.

 – Vi ved godt, at vores greb lavet i Oceanix ikke kommer til at redde verden, men de små skridt, vi tager, håber vi vækker genklang hos andre inden for industrien og beviser, at tingene godt kan gøres anderledes, fortæller Rasmus Byriel.

Furnipart deltager på årets 3daysofdesign, hvor grebsproducenten rykker ind i Designmuseet som en del af Lifestyle & Design Clusters fællesudstilling Circular Furniture Days. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125