23948sdkhjf

Underleverandør med pandemedvind har kurs mod rekordår

Grebsproducenten Furnipart i østjyske Hinnerup nyder godt af, at coronapandemien har sat ekstra fart på salget af køkkener. Sidste år solgte virksomheden ikke mindre end 16,5 mio. greb til kunder verden over, og forventningen er, at omsætningen i år passerer 200 mio. kr. i omsætning, svarende til en vækst på 6-7 pct.

Det skriver Jyllands-Posten.

–  Alle vores kunder i køkkenindustrien har rygende travlt, og det smitter selvfølgelig af på os. Vi har som mennesker behov for at skabe trygge rammer – særligt i usikre tider – og det er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Vi har derfor løbet stærkt de seneste måneder, og vi ser frem mod en rekordomsætning i 2020, lyder det fra direktør Rasmus Byriel.

Da coronanedlukningen i første omgang ramte Danmark, måtte virksomheden ellers se salget dykke og sende en del af medarbejderne hjem, men over sommeren blev pandemi blev vendt til pandemedvind, og i september og oktober har salget ligget 25-35 pct. højere end sidste år.

For at følge med den øgede efterspørgsel har Furnipart blandt andet omlagt transporten fra Kina, så køkkengrebene sendes med tog fremfor skib, hvilket skærer tre uger af leveringstiden.

Furnipart have i 2019 en bruttofortjeneste på 39,2 mio. kr. og et resultat, der før skat endte på 12,9 mio. Virksomheden beskæftiger omkring 35 medarbejdere i Hinnerup.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078