23948sdkhjf

Ny mand i front for PEFC Danmark

Den 1. september afløste Peter Bæk Morten Thorøe på posten som generalsekretær i PEFC Danmark.

Det oplyser organisationen på sin hjemmeside.

Skiftet sker i et år, hvor PEFC Danmark med 300.000 hektar certificeret hektar dansk skov har rundet en milepæl, og ifølge formand Palle Thomsen er Peter Bæk et stærkt kort at få på hånden, når det kommer til at understøtte den fortsatte udvikling.

– PEFC Danmark har allerede gennem de senere år, været igennem en rivende udvikling, ligesom vi netop har færdiggjort en standardrevision, som lige nu er til godkendelse internationalt. PEFC Danmark system og organisation er strømlinet til at indfri bestyrelsens ambition om at være det førende certificeringssystem i Danmark.  Vi er overbeviste om, at Peter er den rette person til at føre PEFC videre ad den vej, udtaler Palle Thomsen.

Peter Bæk forlod ved udgangen af 2019 direktørposten hos hårdttrægrossisten Global Timber, som han var med til at stifte i 2006, og har tidligere være involveret i samarbejdsprojekter med PEFC. Den kommende tid vil han bruge på at mødes med branchen og få fingeren på pulsen i den medlemsstyrede forening, hvilket han ser frem til.  

 – Den grønne omstilling kører i et højt gear, og selvom jeg har arbejdet i træbranchen i over 20 år, så er der stadig mulighed for at alle kan bidrage mere. Jeg har altid interesseret mig for, hvordan virksomheder kan bidrage, og her har certificering altid spillet en central rolle i mit arbejde, udtaler den nye generalsekretær.

 – Jeg får nu muligheden for at sætte fokus på værdien af certificering, og jeg har set, hvordan PEFC som et førende certificeringssystem på en pragmatisk og transparant måde, kan bidrage til virksomhedernes arbejde med dokumenteret bæredygtigt træ. Det er den vej vi skal, hvis træ skal være en central del af den grønne omstilling, fortsætter han.

Morten Thorøe, der har været en del af PEFC Danmark siden 2015, forlader posten for at hellige sig sit arbejde i kommunalpolitik. Han stiller op til det kommende kommunalvalg som borgmesterkandidat for Venstre i Vejen Kommune.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079