23948sdkhjf

Herlev-firma viser vejen

Den danske møbelbranche kritiseres for ikke at være dygtige nok til internethandel. Men hos Mandalay, der sælger havemøbler, tjener man penge på nettet – også i krisetider.
Netbutikken Mandalay A/S fortsætter de flotte takter, og kan i regnskabsåret 2011 fremvise et overskud på den gode side af millionen.

Hvert år siden opstarten i 1997 har virksomheden præsteret positive tal på bundlinjen, og i disse år, hvor den traditionelle detailhandel har det svært, er Mandalay således med til at vise vejen ind i den digitale tidsalder.

Rammer tidsånden
Selvom Mandalay først og fremmest er en onlinebutik, har virksomheden udstillinger flere steder i landet, hvor kunderne kan afprøve møblerne. Men det er primært på nettet, at kunderne køber møblerne.

- En del af forklaringen på vores stigende salg på nettet er, at det er fremtidens indkøbsportal – ingen tvivl om det, men også at det er lykkedes at få design, kvalitet og pris til at gå op i en højere enhed, lyder indehaver Mogens Tollings bud på succesen.

- Kunderne er gennem årene – og nok især under krisen – blevet mere kvalitets- og prisbevidste. De vil have materialer, der holder, og materialer som er nemme at rengøre og uden vedligeholdelse. På den måde rammer Mandalays havemøbler den tidsånd, der er i dag, hvor det drejer sig om at handle fornuftigt og ikke ødsle med pengene, fortsætter han.

Mandalay er i de senere år blevet mest kendt for sit redesign af Marguerit-havemøblerne fra 1950'erne, hvilket har bidraget positivt til firmaets vækst.

Generationsskifte på vej
Mogens Tolling har rundet de 60 år og mener, at tiden er moden til at lade yngre kræfter komme til og på sigt overtage firmaet.

- Vi er en stærk og sund virksomhed i god gænge med et godt og erfarent team, som er kommet styrket gennem krisen, siger han og pointerer, at det handler om rettidig omhu – om at være på forkant med tiden og planlægge en strategi for fremtiden.

- Jeg har ingen ønsker om at stoppe nu, men et generationsskifte skal forberedes tidligt, og der vil være en overgangsperiode, især hvad angår styring af produktionen i udlandet, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11