23948sdkhjf

Tegnestue knopskyder: Nyt inventarben må gerne blive ”rigtig, rigtig stort”

På Frederiksberg Allé 15 er tegnestuen Tulinius Lind knopskudt. Mens der i stuen til venstre arbejdes på større projekter, som der er blevet det siden stiftelsen for snart fire år siden, er der i stuen til højre åbnet et showroom, hvor arkitekduoens nyeste skud på stammen vises frem.   

– Vi har gennem tiden tegnet en del inventar til projekterne på tegnestuen, og så tænkte vi, at i stedet for kun at lave de her ting én gang, så kunne vi samle alt det, vi har lavet, for det er efterhånden blevet til en hel lille familie af designobjekter, fortæller Thomas Tulinius, der i 2017 grundlagde tegnestuen sammen med makkeren Anders Lind. 

Vil holde produktionen på dansk grund 

Under navnet Arki Studio er de to iværksættere således klar til at melde sig ind i kampen om kunder på hele to nye markeder. Der er nemlig både køkkener og møbler at finde under den nye paraply, og især hvad angår førstnævnte, har man valgt at favne bredt og udbyde hele paletten fra det fuldt arkitekttegnede snedkerkøkken til det mere tilgængelige Ikea-hack.  

– Vi startede faktisk med snedkerkøkkenerne, og så er lågerne til Ikea-modellerne kommet til blandt andet ud fra tanken om, at man i mange tilfælde kan opfriske eksisterende køkkener i stedet for at skifte det hele ud, hvilket der jo også er en bæredygtig gevinst i, forklarer Thomas Tulinius.  

Ønsket om en bæredygtig profil har også sat aftryk i produktionssetuppet, hvorfor produkterne bliver fremstillet på et fynsk snedkeri. 

– Og de har plads til at skalere op, når vi vokser, men vi kigger os da omkring efter andre produktionspartnere, så vi ikke risikere at blive for sårbare, lyder det fra Thomas Tulinius, der dog understreger, at fremtidige producenter også allerhelst skal findes på dansk grund.  

– Så langt det overhovedet kan lade sig gøre, vil vi gerne have alt produceret i Danmark, så vi har god kontrol med processen og kan stå 100 procent inde for kvaliteten, forklarer han. 

En succeshistorie at aspirere efter 

Det er blandt andet beslutningen om at holde produktionen hjemme, der ifølge Thomas Tulinius adskiller Arki Studio fra, hvad makkerparret umiddelbart ser som deres største konkurrent, nemlig danske Reform, der blev stiftet i 2014 og har fået stor succes med først Ikea-hacks og siden egne snedkerkøkkener. Og duoen er da også fuldt ud bevidst om, at det langt fra er ubetrådt land, den nu bevæger sig ind på.  

– Jeg tror ikke, man kan sige, at der findes et hul i markedet, der er jo rigtig mange, der sælger både køkkener og laver Ikea-hacks, vurderer Thomas Tulinius, der ikke desto mindre er overbevist om, at Arki Studio har noget nyt at byde ind med.  

– Det, vi kommer med, er nok i højere grad arkitekttilgangen, hvor vi ser tingene i en større helhed designmæssigt og kontekstuelt, lyder det.   

Alligevel kan Thomas Tulinius ikke lade være at skæve i Reforms retning, når han skal sætte ord på, hvor stort et foretagende Arki kan blive.  

– De har jo klaret sig utrolig godt og er virkelig blevet store, og det ville da ikke gøre noget, hvis Arki kunne gøre det samme. Det må godt blive rigtig, rigtig stort, slår han fast. 

Ambitionerne strækker sig da også udover de danske grænser, fortæller han, om end der i første omgang er fokus på at få forretningen godt i gang på hjemmemarkedet – noget, opstarten under corona, allerede har været med til at sikre.  

– Vi vidste jo ikke rigtig, hvad vi gik ind til, men vi har uden tvivl kunnet mærke, at folk gik hjemme under corona, og vi har haft rigtig travlt her op til sommeren, så vi er helt naturligt kommet til at bruge mere og mere tid på det her projekt, og sådan tror jeg, det vil blive ved, lyder de optimistiske udsigter.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098