23948sdkhjf

Landets første FSC-certificering af nåletræssavværk

Rold Skov Savværk A/S, der fremstiller konstruktionstræ, er netop blevet FSC-certificeret. Savværket omfatter to produktionsenheder i Arden og Sabro, som opskærer nåletræ.
Hos Rold Skov Savværk har man valgt at blive FSC-certificeret efter at have oplevet en stigende efterspørgsel.

- Vi har valgt at blive FSC-certificeret efter at have registreret en stigende interesse herfor hos vores kunder, såvel på hjemmemarkedet som på eksportmarkedet, fortæller indkøbschef Hans Viggo Hertz.

Rold Skov Savværk blev FSC Chain of Custody-certificeret den 23. marts. Virksomheden er også PEFC-cettificeret og har været dette siden 2006.

Stigende efterspørgsel danner ringe i vandet
En undersøgelse foretaget af FSC Danmark først på året bekræfter savværkets oplevelse af markedet. Flere virksomheder, der leverer FSC-produkter til byggebranchen, har inden for det sidste år oplevet en stigende efterspørgsel. Hele 58,8 procent af de adspurgte oplever dette, og det vækker glæde hos FSC Danmark, som hidtil har haft svært ved at nå ud til virksomhederne i byggebranchen.

Undersøgelsen viser også, at flere bliver mere bevidst om bæredygtighed og tør stille krav herom. 80 procent oplever, at kunderne stiller FSC-certificering som et ultimativt krav, og 75 procent oplever ligeledes, at denne efterspørgsel med krav om FSC bliver omsat til et reelt salg.

Den stigende efterspørgsel afspejler sig i et stigende antal certificeringer. I 2011 blev der udstedt 44 nye danske FSC-certifikater. Blandt de nycertificerede virksomheder er en del leverandører til køkkenfirmaer, trælasthandlere og byggemarkeder.

Rold Skov Savværk er et selskab i koncernen Lindenborg Gods A/S, som bl.a. har aktiviteter inden for jagt, skovdrift, planteskole, tømmerhandel og godsforvaltning.

Savværkets primære produkter på begge savværker kan deles i tre grupper: tømmer, lægter og spær; brædder til byggeri, beklædning og emballering samt biprodukter, herunder flis. Alt dette er produceret af dansk nåletræ. Rold Skovs primære kundegrupper er trælasthandlere, byggemarkeder og træindustri.

Kilde: FSC Danmark

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109