23948sdkhjf

Trappe-direktør har lagt hånden på kogepladen: Det er et lidt højere spændingsniveau

Det er snart et år siden, Peter Vang trådte ind som hovedaktionær hos BV Trappen i Thy. Dermed skiftede han rollen som adm. direktør og minoritetsejer ud med rollen som fuldgyldig ejerleder, og selvom det ikke har betydet den store forskel i hverdagen på trappefabrikken, er ændringen alligevel mærkbar. 

– Selvom jeg jo har rundet de 60, så giver det alligevel en anden fornemmelse i maven. Det er et større ansvar og selvfølgelig også et lidt højere spændingsniveau, og det er lige blevet gradueret op i betydning, når man får eller mister en ordre, fortæller den nordjyske ejerleder.  

En kæmpe med på holdet 

Ejerskiftet betød desuden, at også lofttrappekæmpen Dolle kom med på holdet i Koldby.  

– Vi stoppede produktion af specialtrapper i 2011, men har mærket øget efterspørgsel fra markedet, og vores salgsselskaber har længe ønsket, at disse produkter igen kunne indgå i vores sortiment, lød det i den forbindelse fra Dolles adm. direktør, Francoise Grimal, der ved samme lejlighed trådte ind i bestyrelsen hos BV Trappen.  

Og ifølge Peter Vang har holdet hos BV Trappen stor glæde af det nye setup.  

– Det er noget, vi kan mærke på flere fronter, både når det kommer til erfaringsudveksling helt ned på maskinniveau, men også salgsmæssigt, hvor vi løbende erfaringsudveksler med deres salgsselskab Dolle Nordic, fortæller han og peger på, at virksomheden også har fået plads på Dolles salgskontor i Aarhus-bydelen Brabrand.  

– Der har vi etableret et showroom, så selvom vi har hver vores salgsorganisation, har vi glæde af hinanden på den måde, at de kan fremvise og anbefale vores produkter, og vi kan anbefale deres, forklarer Peter Vang.  

Fra redningsmand til ejermand  

Peter Vang blev oprindeligt hentet ind som økonomikonsulent i 2015, og fik til opgave at rette op på trappeproducentens økonomi under den virksomhedens tidligere ledelse. Det gik imidlertid ikke, og det daværende BV Trappen blev erklæret konkurs i julen 2015, mens det nye opstod omtrent to uger senere med Peter Vang ved roret.  

De følgende år blev brugt på at rydde op og ikke mindst genoprette virksomhedens image, og siden er bund- såvel som toplinje vokset stødt hos trappeproducenten. I både 2019 og 2020 var resultatet tæt på de to millioner, og der bliver stadig løbet stærkt på fabrikken, fortæller Peter Vang.  

– Vi kører stadig fra tidlig morgen til sen aften, og det er endda lige ved, at det ikke er nok. Der er fuldt tryk på byggebranchen, hvilket vi virkelig kan mærke, så vi kæmper en kamp for at følge med og har også måttet acceptere lidt længere leveringstider, lyder det.  

Der skulle således være gode muligheder for at fortsætte væksten, men helt ukompliceret ser den øvelse alligevel ikke ud til at blive.  

Potentielle kæppe i væksthjulet 

–  Generelt er branchen i øjeblikket præget af såvel mangel på materialer som kraftige prisstigninger. Heldigvis har vi ikke har haft problemer med at skaffe indtil videre, men det varsles, og vi kommer tættere på, at det bliver en udfordring, fortæller Peter Vang, der samtidig må slås med knaphed på en anden front.  

– Det er virkelig blevet svært at skaffe medarbejdere. Lige nu mangler vi en to-tre stykker til produktionen og også et par mand på montørsiden, og selvom vi ligger i udkantsdanmark, så at sige, så er området støvsuget for medarbejdere, fordi der ligger mange store vinduesproducenter, forklarer han.  

Og som om det ikke var nok, risikerer BV Trappen også en geografisk kæp i væksthjulet. Ønsket om at føje 700 nye kvm til de eksisterende 16-1700 kvm produktionsareal, har nemlig vist sig svært at efterkomme, da man risikerer at komme i karambolage med en fredet gravhøj syd for fabrikken.  

– Så de fysiske rammer begynder også at snære lidt, fortæller Peter Vang. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094