23948sdkhjf

Millionunderskuddet bliver mindre hos Multiform

Det blev ikke i 2020, den Ballingslöv-ejede køkkenkæde Multiform kom tilbage i sort efter 2019’s gedigne millionhug.  

Det viser et nyt regnskab, hvor køkkenkæden trods toplinjefremgang stadig bløder på bunden. Underskuddet er imidlertid blevet mindre, og såledeslød årets resultat før skatpå 5,2 mio. kr. sammenlignet med 7,7 mio. året forinden, mens bruttofortjenesten til gengæld voksede fra 12,5 til 14,2 mio. kr.  

Allan Meyer, der i juli satte sig i direktørstolen med den klare opgave at føre køkkenproducenten gennem en turnaround, fortæller, at baggrunden for årets underskud skal findes i en bekostelig oprydningsproces.  

– Vi har fået ryddet op, og det koster jo noglepenge, fortæller direktøren og henviser til, at 2020 blandt andet bød på lukningen af to konkursramte butikker.  

– De tab tog vi på os, fortæller Allan Meyer om de to butikker, hvor Multiform selv var den primære kreditor.  

Det har givet udslag i køkkenproducentens årsregnskab, hvor selskabets samlede tilgodehavender er mere end halveret. Særligt tilgodehavender fra salg og tjenesteydelser er blevet decimeret fra 11,9 mio. i 2019 til nu at lyde på 3,9 mio. kr.– havde det ikke været for den store afskrivning på gælden fra de to lukkede butikker, var Multiform altså kommet ud af 2020 med sorte tal.  

En fordel på råvarefronten 

Nu lader det imidlertid til, at de sorte tal i stedet vil indfinde sig ved udgangen af 2021 

– Lige nu går det fantastisk godt. Vores ordrepipeline har været stigende, siden jeg kom til, og særligt i de seneste fem-seks måneder er den steget markant, fortæller Allan Meyer.  

Der er altså rift om snedkerkøkkenerne fra Kibæk, og selvom man også her mærker udfordringer på råvarefronten, vurderer direktøren, at Multiform i kraft af det svenske ejerskab har en fordel på det område.  

– Nu er vi jo en del af en stor koncern, og selvom der ikke er et decideret indkøbsfællesskab, så sidder der en sourcingdirektørpå koncernplan, som laver de store rammeaftaler, forklarer Allan Meyer.  

Han peger desuden på, at Multiform benytter en kraftigere melamin og nogle lidt dyrere materialer end mange af de andre europæiske køkkenproducenter, hvorfor knapheden ikke er helt så udtalt.  

– Så vi er sluppet nådigt igennem indtil videre, men det risikerer at blive svært til efteråret, hvis det her fortsætter, lyder vurderingen.  

I skrivende stund er det imidlertid en helt anden udfordring, der står øverst på Multiform-direktørens listeover ting, der skal fikses.  

– Vores største problem lige nu er, at vi har svært ved at skaffe hænder nok, lyder det fra Allan Meyer, der lige nu mangler to-tre snedkere samt et par nye ansatte til lakafdelingen.  

– Vi har så travlt, at vi har måttet udvide vores leveringstid, der nu er oppe på 13-14 uger, og det er for lang tid. Vi vil gerne servicere og supportere vores kunder hurtigere, og det er jo smadderærgerligt, hvis væksten skal bremses på grund af manglende hænder, slår han fast. 

Multiform A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 14,2 12,5
Resultat af ordinær primær drift - 5.2 - 7,8
Resultat før skat - 5,2 - 7,7
Årets resultat - 4,3 - 6,2
Balancesum 34,3 44,7
Egenkapital 9,8 14,1
Gns. antal ansatte 36 41
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094