23948sdkhjf

Efter storbrand - sådan kom interiørvirksomhed lynhurtigt tilbage på sporet

I starten af marts måtte den unge iværksættetrio bag interiørvirksomheden Ziito se års hårdt arbejde gå op i flammer. 

– Der er ikke mere tilbage. Vi har vores lager på hylderne i produktionen, så alt er væk, lød det i den forbindelse fra Daniel Oxholm, der ejer den Fredericia-baserede iværksættervirksomhed i fællesskab med sine brødre Simon og Jonas Oxholm.

Men det varede ikke længe, før de tre igen kunne sætte gang i produktionen.

– Vi er jo tredjegenerations fredericianere, så vi har heldigvis et kæmpe netværk, og allerede ugen efter kunne vi starte op et nyt sted, fortæller Daniel Oxholm halvanden måned efter branden. 

Knofedt, netværk og kort proces 

Siden er der blevet indkøbt nye maskiner, og både træ- og metalværkstedet er i dag tilbage i højt gear, men det har ikke været uden hårdt arbejde. 

– Som iværksætter er man jo vant til, at det i nogle perioder kan være både dag og nat, og det har det også været nu, men det vigtigste var at få indhentet den uge, hvor det stod stille, og det har vi gjort, fortæller Daniel Oxholm.

Mens kombinationen af knofedt og et stærkt netværk altså har været medvirkende til at Ziito igen kan sende sine produkter ud til kunderne, fremhæver iværksætteren også en kort proces hos forsikringsselskabet som en vigtig faktor. 

– Det gik heldigvis hurtigt, og det hele er kørt igennem – der er selvfølgelig meget, man er bekymret for i sådan en periode, så det har været vigtigt, at den del hurtigt blev afklaret, lyder det. 

Intakte ambitioner 

Det er imidlertid enkelte den ting, den seks år gamle virksomhed endnu mangler at få endeligt på plads.  

– Vi kan blive i de nye lokaler, som vores gamle udlejer også ejer, og her er vi i dialog om, hvad vi kan gøre med hensyn til lagerplads, så der er nogle hængepartier, vi må finde ud af over tid, forklarer Daniel Oxholm.

Det vigtigste for medstifteren er, at holdet har fået forretningen op at køre igen, slår han fast, og branden, der blev startet af en kortslutning i en forlængerledning, har ikke spændt ben for planerne om forestående ekspansion. 

– Vi er på vej ind på flere markeder, og lige nu har vi blik på Tyskland og Holland, hvor vi over det næste halve år regner med at få nogle ansættelser, fortæller iværksætteren, der selv har boet i Holland. 

– Og to af vi tre brødre har boet i udlandet, så vi har heldigvis et lige så stort netværk i udlandet, som vi har herhjemme, siger Daniel Oxholm.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079