23948sdkhjf

Brand hos interiørvirksomhed: Alt er væk

Lager- og produktionsfaciliteterne hos interiørvirksomheden Ziito i Fredericia gik fredag eftermiddag op i flammer, da en brand hærgede bygningen på Nørrebrogade.

– Der er ikke mere tilbage. Vi har vores lager på hylderne i produktionen, så alt er væk, fortæller Daniel Oxholm, der ejer interiørvirksomheden i fællesskab med sine brødre Simon og Jonas Oxholm.

Selvom såvel varelager som maskiner gik tabt, er gåpåmodet og optimismen ikke desto mindre i behold i det østjyske. 

– Det, som er heldigt, er, at produktionen ligger her i vores fødeby, hvor familien går tre generationer tilbage, så vi kender heldigvis rigtig mange, der har været sindssygt behjælpelige, og vi har allerede fået et lokale i samme størrelse, fortæller Daniel Oxholm mandag formiddag.

Resten af mandagen kommer ifølge iværksætteren til at gå med at skaffe maskiner og materialer.

– Og så kan vi forhåbentlig være oppe at køre igen allerede onsdag eller torsdag i den her uge i et format, hvor vi kan få omkring 80 pct. af ordrerne ud, mens der er nogle specialordrer, vi skal have skaffet yderligere maskiner til, lyder det.

Fokuserer på det, der kan styres

Det var Ziitos udlejer der opdagede branden, og alarmen til brandvæsenet indløb kl. 17.29. Små to timer senere oplyste TrekantBrand på Twitter, at branden var under kontrol, men efterslukningen ville fortsætte i mange timer endnu.

Hurtigt stod det således klart, at branden ville gøre det af med en stor del af brødrenes virksomhed, men i løbet af weekenden er der også blevet tid til at fokusere på det positive.  

– Vi er selvfølgelig noget chokerede, men vi er glade for, at der ikke var nogen der blev personligt traumatiseret ved at være til stede, da det skete, fortæller Daniel Oxholm.

Han peger på, at han i fællesskab med resten af Ziito-holdet har truffet en beslutning om, hvor fokus skal ligge den kommende tid. 

– Det her kommer helt sikkert til at ramme os økonomisk, og den del har vi ikke overblik over, før taksator har været her. Men vi har besluttet at fokusere på de ting, vi selv kan styre, som eksempelvis at få produktionen hurtigt op at køre igen, så vi undgår de dønninger, der medfører, hvis man ligger stille for længe, forklarer han.

Erfarne folk har hjulpet

Således er blikket altså blevet rettet fremad oven på fredagens ulykke, og også her fremhæver Daniel Oxholm det store netværk i brødrenes fødeby som en medvirkende faktor.

– Vi har fået helt vildt meget opbakning, og det har også været med til at berolige os i forhold til situationen. Selvom Ziito er syv år gammel, er det jo vores første virksomhed, og det rammer hårdt, når man på den måde ser det forsvinde på en enkelt dag. Der har det været enormt dejligt, at der har stået nogle ældre og mere erfarne erhvervsfolk og sagt, at det hele nok skal gå, fastslår han.

Også seneste års fremgang i virksomheden har ifølge Daniel Oxholm været med til at holde modet oppe trods omstændighederne.

– Ordrebogen ser godt ud. Vi doblede omsætningen op sidste år, og i februar lavede vi det dobbelt af februar sidste år, og det er selvfølgelig også medvirkende til, at vi tror på, vi nok skal komme igennem det her, lyder det.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078