23948sdkhjf

Actonas nye direktør kommer med rekorder i rygsækken

Tirsdag fik 1.400 medarbejdere ny topchef, da havde Jimmi Mortensen havde første arbejdsdag i rollen som adm. direktør for møbelproducenten Actona Company. Den Lars Larsen Group-ejede virksomhed har dermed sikret sig en direktør, der allerede har bevist, at han kan skabe økonomiske resultater.

Jimmi Mortensen, 46 år, kommer fra en stilling som topchef hos malingkoncernen Flügger Group, hvor han i 2015 blev ansat som salgsdirektør og et år senere avancerede til posten som adm. direktør. De seneste fem år har han stået i spidsen for en storstilet turnaround i koncernen, der ved hans ankomst var hårdt presset.

Mens toplinjen over ti år var vokset fra 1,4 til 1,9 mia. kr., var det blevet sværere for koncernen at tjene penge på malingsalget, og Flügger måtte i 2016 levere sit dårligste regnskab i flere årtier. Overskudsgraden lød på blot 1,1 pct., og resultatet før skat var i den samme tiårige periode decimeret fra 162 mio. til 23 mio. kr.

Jimmi Mortensen

Jimmi Mortensen er HD-uddannet og har en MBA fra Henley Business School og desuden en række lederuddannelser fra Harvard Business School, Stanford Graduate School of Business og Insead Business School.

Han har siden 2016 været adm. direktør i Flügger Group, og var et år forinden salgsdirektør i koncernen. 

Forud for tiden i Flügger brugte Jimmi Mortensen små tre år som salgschef i Nobia Danmark, og inden da 3,5 år som CCO i byggecenterkæden Bygma. 

Fem år og to strategier senere forventer koncernen til juni at kunne præsentere en bundlinje på 200-215 mio. kr., svarende til en tidobling af resultatet fra 2016.

– Vi er gået fra gyngende grund til at have et godt overblik over alle processer i virksomheden. Vi har mere hånd i hanke med, hvad der virker og ikke virker for økonomien blandt andet via væsentligt forbedrede it-systemer. I den forbindelse har vi også taget den svære beslutning om at lukke 20 procent af vores butikker. Derfor er Flügger i dag en veldrevet forretning, der på ny er klar til at tage vækst ind, lød det fra Jimmi Mortensen, da han i januar gjorde status over malingkoncernens vej tilbage.

Får fast grund under fødderne

Hos Actona Company overtager den nye direktør ansvaret for en virksomhed, der ingenlunde er på gyngende grund. I efteråret kunne møbelproducenten trods et lille toplinjedyk præsentere et rekordresultat på 167 mio. kr. svarende til 22 pct. bundlinjevækst., og siden Lars Larsen Group i 2016 blev hovedaktionær, er Actonas omsætning vokset fra 1,2 til 1,8 mia. kr., mens overskudsgraden er kravlet op på 9 pct.

Topposten hos Actona Company har siden 2014 været besat af Torben Villadsen, der i alt har tilbragt 25 år hos den Holstebro-baserede virksomhed. På den tid er medarbejderstaben vokset fra 20 til 1.400 mand, men den afgående topchef mener stadig, der er potentiale for yderligere vækst.

–  Actona Company har store muligheder for fortsat udvikling, og jeg er glad for, at Lars Larsen Group både i ord og handling viser vilje til at realisere det store potentiale, lød det fra Torben Villadsen, da han i oktober annoncerede sin afgang.

Således er udgangspunktet for Jimmi Mortensen et ganske andet, end da han for fem år siden blev sat i spidsen for den skrantende malingkoncern.

Hos Flügger overtages Jimmi Mortensens post af Sune Schnack, der er fjerde generation i Flügger-familien, men den tidligere direktør har indtaget næstformandsposten i bestyrelsen og forlader således ikke selskabet helt.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109