23948sdkhjf

Ikea Danmark: Vi gasser ikke containerne

Møbelkoncernens danske selskab præciserer tirsdagens historie om proceduren for importerede containere.
Berlingske Tidende bragte tirsdag den 13. marts en artikel, hvori det fremgår, at Ikea netop har skærpet sine procedurer for åbning af importerede containere.

Historien blev efterfølgende gengivet flere steder – blandt andet her på Wood Supply – men hos Ikea påpeger man nu, at beslutningen om ikke at bruge gasning langt fra er ny. Allerede tilbage i 2009 besluttede Ikea, at man ikke ville bruge gasning som bekæmpelsesmetode.

Jonas Engberg, bæredygtighedschef hos Ikea Danmark, forklarer:

- Siden 2009 har vi brugt kulde/varme samt vakuum som bekæmpelsesmetode i alle de containere, vi rundt om i verden modtager med vores mange varer. Helt overordnet er det vores politik ikke at bruge kemikalier og andre stoffer, der kan være skadelige for mennesker og miljø.

Jonas Engberg understreger, at Ikea til enhver tid overholder de strengest mulige love og sikkerhedsstandarder på alle markeder. Koncernen har detaljerede krav til kemikalier og andre stoffer i produkter, og hvis et enkelt land strammer sine regler, indføres disse nye reguleringer i alle andre lande.

Ingen risici ved tømning
Årligt åbner Ikea Danmark mellem 150 og 200 importerede containere. Der er aldrig registreret et eksempel på, at en medarbejder har oplevet gener i forbindelse med åbning af en container.

Men fordi Ikea i dag ikke har tilstrækkelig viden om den samlede gasudvikling, der sker fra produkterne under transporten, har man iværksat en ny procedure, hvor der bliver foretaget målinger på alle containere, inden de når Ikea varehusene.

- Medarbejdernes sikkerhed har altid højeste prioritet, og alle produkter overholder altid de strengeste love og sikkerhedsstandarter for indholdsstoffer. Vi har derfor ingen grund til at tro, at der er for høje koncentrationer af gasser i vores containere. Alligevel vil alle containere, vi modtager, nu blive målt for eventuelle giftige gasser, inden vi åbner dem. Det kommer til at foregå på havnen ved ankomsten og foretages af en ekstern virksomhed med det rette måleudstyr, slutter Jonas Engberg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093