23948sdkhjf

Ikea drosler yderligere ned i Rusland - sætter fire fabrikker til salg

I starten af marts meddelte Ikea, at forretningen i Rusland og Belarus var sat på pause som konsekvens af krigen i Ukraine. Siden er situationen ikke forbedret, og det får nu den svenske saml-selv-kæmpe til at skrue yderligere ned for aktiviteten i det krigsførende land.

– Desværre er omstændighederne ikke blevet bedre, og den ødelæggende krig fortsætter. Virksomheder og forsyningskæder over hele verden er blevet hårdt ramt, og vi kan ikke se, at det er muligt at genoptage driften foreløbig, skriver Ikea, der altså som konsekvens har valgt at drosle yderligere ned.

Dels vil der fortsat være lukket for butikkerne i landet, hvilket betyder, at staben skal reduceres betragteligt. Al import og eksport til og fra de to lande vil fortsat være suspenderet, og de to kontorer i Minsk og Moskva bliver lukket permanent. Endelig vil koncernen sætte gang i arbejdet med af finde nye ejere til de i alt fire russiske fabrikker.

Ikea sætter ikke skæringsdato på tilstedeværelsen i Rusland, men koncernen skriver, at processen er sat i gang. I maj afslørede svenske Aftonbladet, at der, trods koncernens løfter om det modsatte, fortsat var russisk træ at finde i Ikeas forsyningskæde.

– Vores egne produktionsenheder er helt stoppet, men nogle af vores leverandører er fortsat med at købe lidt træ, for de skulle jo finde nye forsyningskæder, udtalte udviklingschef Robert Olsson i den forbindelse.

Læs mere om: IKEA
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.328