23948sdkhjf

Fingersamlede produkter fra Stora Enso Træ

Stora Enso Timber bruger mange ressourcer på forædling af produkter. Et af resultaterne er fingersamlede produkter. Varerne produceres af fyrretræ med et højt kerneindhold, og de er 4-sides knastrene. Samlet kaldes denne produkttype Woodheart. Woodheart bliver produceret på Ala, Honkalahti og Imavere savværker.
Kendskabet til kernetræ rækker helt tilbage til vikingetiden, og der er faktisk fundet vinduer produceret af kernetræ fra fyr, der er flere hundrede år gamle.

Nu bruger Stora Enso Timber kernetræet til deres fingersamlede produkter. De rette stokke udvælges ved hjælp af den nyeste røntgenteknologi, og når stammerne saves ud, bliver der taget højde for, hvad de skal bruges til. Derved sikrer man den bedst mulige anvendelse af kernetræet. Brugen af den nyeste teknologi sikrer desuden en fremragende fingersamling.

Den kontinuerlige fiberstruktur, der opnås gennem fingersamling, sikrer en meget større formstabilitet og et bedre udseende. Fingersamling giver desuden et bedre resultat ved at sikre en ensartet kvalitet, længere enheder. Ligesom der ikke er nogle reperationer pga. knaster, revner osv.

Der er mange fordele ved fingersamlede Woodheart produkter. Kernetræets hårdhed gør produkterne optimale til brug ved døre og -rammer samt vinduer og -rammer mv.

Samtidig har Woodheart produkter blandt andet en forbedret formstabilitet og stor holdbarhed.

Varerne kan holde 100 % kerne uden for tætningsplan i normale profiler til døre og vinduer, og de leveres også sammenlimet i forskellige dimensioner efter opgave.

Kilde: Stora Enso Træ A/S. http://www.storaensotrae.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079