23948sdkhjf

Møbelgrossist sagde nej til rabatter og holdt fyresedlerne i skuffen

– Det har været et crazy år.

Sådan lyder det umiddelbare skudsmål fra René Secher, salgschef hos den østjyske kontraktmøbelgrossist International Furniture, der beskriver årets første måneder som lidt af en rutchebanetur.

– Vi var faktisk lidt høje oven på første kvartal, hvor det gik rigtig godt, og vi fløj bare afsted fra første færd, men så skal jeg love for, at vi fik en hård opbremsning, lyder det.

Opbremsningen kom med Mette Frederiksens nedlukning den 11. marts, og de næste uger var telefonerne uhyggeligt tavse i Ørum på Djursland.

– Det stoppede bare. Fra den ene dag til den anden, og måneden efter lå vi på 50-60 procent af vores normale omsætning, fortæller René Secher, der sammen med resten af ledelsen gik i tænkeboks.

Beholdt alle mand på dæk

– Vi kunne jo høre, at folk rundt omkring blev sendt hjem i hobetal, men i vores ledergruppe blev vi enige om, at det ville vi ikke gøre. Heldigvis havde vi en masse på to do-listen, så vi fik ordnet baglokale og udendørsarealer, rykket lidt rundt på lageret og brugt tid på udviklingen af nogle nye produkter, fortæller René Secher, der understreger, at blokken med fyresedler også fik lov at blive i skuffen, ligesom der ikke er blevet gjort brug af nogen hjælpepakker.

– Vi havde ansat en ny til lageret den 1. marts, og den 1. maj startede en ny i bogholderi og salg, og vi var enige om, at vi havde et rigtig godt hold. Derfor ville vi rigtig gerne undgå at skabe uro i personalet, hvilket vi ville risikere, hvis vi havde afskediget, og heldigvis er vi solide nok til, at det ikke var nødvendigt, forklarer salgschefen, der ikke desto mindre gik på sommerferie med en vis bekymring.

– Men allerede efter sommerferien begyndte det med en lille pil op, fortæller René Secher, der peger på, at International Furnitures brede sortiment har været med til at bøde slaget af.

– Mange skoler var på udkig efter enkeltmandsborde, så skolestarten gav et boost, og fra september er det bare gået derudaf, lyder det.

Sagde nej til pandemi-rabatter

Det er en del af forklaringen på, at International Furniture nu forventer, at det, der i første omgang tegnede til at blive et underskudsår, nu ser ud til at være vendt, så bøgerne ved årets udgang kan lukkes på et ”pænt overskud”.

– Men det handler også om, at vi fra starten besluttede, at vi ikke ville sælge, blot for at holde hjulene i gang, forklarer René Secher, der under coronaen oplevede, hvordan mange konkurrenter var villige til at gå på kompromis med dækningsgraden.

– Vi er flere gange blevet spurgt ”Hvor meget skal vi så betale nu?”, fordi andre gik ud og gav nogle meget store rabatter, men for os er det afgørende, at vi tjener penge på det, vi sælger. Dertil er det dejligt at høre, at vores kunder også tjener helt ok på vores varer, det er nemlig en god motivationsfaktor til at sælge flere af vores produkter, forklarer salgschefen, der dog understreger, at han er bevidst om grossistvirksomhedens privilegerede position i den forbindelse.

– Der er jo nogen, der har været nødt til at gå med på de her rabatter for at overleve, men for os at se, giver det ikke mening bare at gå og bytte hundredkronesedler og forære ting væk, så det har vi sagt nej til, fortæller René Secher, der efter det crazy år håber, at verden snart vender tilbage til det lidt mere forudsigelige.

– Vi kan allerede nu se at starten af 2021 tegner godt, da ordrebeholdningen ser godt ud.  Vi er fortrøstningsfulde, når det kommer til næste år, der blandt andet byder på et 40-års jubilæum hos os og på lanceringen af nogle nye produkter, som jeg glæder mig rigtig meget til.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.08