23948sdkhjf

Nye træ-Netto’er på vej: Salling Group har byggeaftaler på plads

Den Grønne Netto, Danmarks første fritliggende bæredygtige dagligvarebutik, der opnår DGNB Guld, er netop åbnet ved Bygholm Bakke i Horsens.

– Allerede nu, hvor de første kunder kan fylde indkøbskurven i Den Grønne Netto ved Bygholm Bakker, er vi gået i gang med de næste butikker, siger Michael Løve, direktør i Netto, i en pressemeddelelse fra Salling Group med henvisning til butikker ved Odense og Esbjerg.

Er modellen for fremtidige butikker

Den Grønne Netto-konceptet er udviklet i samarbejde mellem Netto, Salling Group og C.F. Møller Architects. Alle kommende, fritliggende Netto-butikker opføres ud fra samme principper som butikken i Bygholm Bakker. 

Facaden på de nye butikker bliver opført i let adskillelige trækonstruktioner, der er skabt til genbrug. Taget består af dansk produceret limtræ – et helt bevidst materialevalg, som har minimeret miljøpåvirkningen under fremstilling. Og de store vinduespartier, der pryder indgangspartiet, trækker dagslyset langt ind i butikken. 

Udstyret med solceller på taget og et særligt energianlæg er butikken delvist selvforsynende med energi. Det gør butikken i stand til at bruge så lidt energi som muligt, og den energi, den trods alt bruger, er grøn strøm, som primært kommer fra vedvarende energiproduktion – blandt andet strøm fra solceller.

Udviklingsselskabet Innovater har stået for opførelsen af Den Grønne Netto ved Bygholm Bakke.

– Vores tekniske folk har sammen med Nettos byggeafdeling lagt utallige timer i at finde de rigtige løsninger, der kombinerer miljømæssige, sociale og økonomiske hensyn, så rammerne for en DGNB Guld-certificeret butik nu kan se dagens lys, udtaler Morten Lykke, adm. direktør hos Innovater. 

Firmaet står også med ansvaret for nye Netto-butikker i Taulov og Aarhus, men der er dog ikke tale om Den Grønne Netto-udgaver, fortæller Andreas Bagunck, udviklingschef i Innovater, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Aftaler på plads og nye licitationer

Ved Odense, nærmere bestemt Skallebølle, er det Amstrup & Baggesen Entreprise fra Odense, som står for byggeriet, fortæller Carsten Hadsbjerg, udviklingschef i Salling Group, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Hvad angår den kommende butik i Esbjerg, så er der ifølge Carsten Hadsbjerg indgået samarbejde med udviklingsselskabet BoCon fra Sønderborg, som vil indgå samarbejde med en entreprenør på et senere tidspunkt.

Byggeriet af Den Grønne Netto ved Odense er allerede i gang, og efter planen åbner den i maj 2021, mens butikken i Esbjerg står færdig i andet halvår af 2021.

I løbet af få måneder er Salling Group klar til at annoncere flere Grønne Netto’er over hele landet. Og her bliver hverken tale om én entreprenør for alle butikkerne eller én model. 

- Når vi selv er ude og udvikle, købe grundstykker med mere, har vi altid tingene i licitation, forklarer Carsten Hadsbjerg. Han tilføjer, at kæden altid ser ind i, hvordan en given butik kan passes bedst ind i omgivelserne, hvorfor et projekt i Allinge og Nexø vil være forskelligt fra et i et helt nyt boligområde.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109