23948sdkhjf

Køber anden generation ud af familievirksomhed

Det er 48 år siden, Preben Christensen grundlagde Karup Design og begyndte at udvikle og sælge multifunktionelle møbler. Siden tog sønnerne Allan og Svend Nørlund Christensen over, men nu er familien købt ud af virksomheden, der de seneste år har haft vokseværk.

På købersiden står direktør gennem de seneste tre år, Anders Stampe, og bestyrelsesformand Viggo Mølholm, der begge købte sig ind i Karup Design i 2019, og nu overtager det fulde ejerskab.

For Anders Stampe er overtagelsen af yderligere 40 pct. af aktierne en milepæl, som han har bevæget sig mod, siden han blev ansat og senere købte de første 10 pct. af virksomheden.

– Fra første dag har det været en fantastisk spændende opgave, og jeg har fået både plads og lov til at gennemføre de nødvendige strategiske og organisatoriske ændringer, siger han.

Et studie i godt generationsskifte

Også Viggo Mølholm, som er tidligere hovedaktionær og stifter af BoConcept, understreger, hvordan de nu tidligere ejere har gjort plads til forandring. 

– Karup Design har tidligere haft nogle fantastiske år med raketvækst, og den måde som Svend og Allan har bakket op og givet plads, er et studie i hvordan et generationsskifte bør gribes an, udtaler Viggo Mølholm, der ser frem til at være en del af virksomhedens fortsatte udvikling.

– Siden jeg satte mig i formandsstolen for seks år siden, har jeg følt noget for Karup Design, lyder det fra bestyrelsesformanden, der særligt lægger vægt på den stærke onlineposition, virksomheden har opnået.

– I dag er vi en af få møbelvirksomheder, der udelukkende fokuserer på onlinehandel, men branchen udvikler og tilpasser sig hurtigt i disse år, så vi skal arbejde hårdt for at holde fast i vores position, slår han fast.

Giver ikke slip med hjertet

 For anden generation af den tidligere familieejede virksomhed, Allan og Svend Nørlund Christensen, har det været vigtigt at finde de helt rigtige til at føre virksomheden videre. 

– Vi har begge længe drømt om at prøve noget andet, for vi har været I Karup Design hele vores arbejdsliv. Men selvom vi slipper virksomheden ejerskabsmæssigt, slipper vi den ikke i hjertet, hvorfor det også har været afgørende for os at finde de rette til at drive Karup Design videre, siger Svend Nørlund Christensen, der allerede stopper i virksomheden med årets udgang, mens Allan Nørlund Christensen fortsætter på konsulentbasis frem til udgangen af september 2021.

En udflytning og bred optimisme

Karup Design har de senere år oplevet hastig vækst i salget af sine futon-møbler, og varslede med ansættelsen af Anders Stampe i 2017 en ny epoke.

– Da jeg blev ansat, var det for at klargøre virksomheden til næste vækstfase. Nu har vi styrket fundamentet og ombygget organisationen og Karup Design har allerede taget de første skridt ind i første del af vores nye historie, fortæller direktøren.

De skridt har blandt andet indbefattet en nedlukning og udflytning af lagerfaciliteter fra Karup til Polen, hvilket sammen med coronaen var med til at sende Karup Design i rødt i det seneste regnskabsår. Frugterne af udflytningen har dog allerede vist sig, og med en ordreindgang på mere end indeks 150 er der bred optimisme hos de nye ejere.

En optimisme, der også hænger sammen med, at kompetencerne i hele organisationen er blevet styrket.

– Vi har i dag et fantastisk hold som består af både stærke erfarne kræfter og en masse talent og det har uden tvivl været med til at tage lidt af nervøsiteten for at lægge købesummen, lyder det fra de to nye ejere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.139