23948sdkhjf

Møbelbranchen viste årets trends frem i Köln

Gennem syv dage gav møbelbranchen sine bud på, hvad der hitter i 2012. Trods færre besøgende end i fjor kunne imm cologne 2012 glæde sig over flere lyspunkter.
Den 22. januar lukkede imm cologne og 1.157 udstillere årets messe efter syv hektiske dage med fokus på det kommende års trends og tendenser på interiør-området.

2012-udgaven af den store Köln-messe tiltrak i alt omkring 115.000 besøgende, og selvom det er knapt 25.000 færre end sidste år, var der tilfredshed på messekontoret i den tyske storby.

Mere international
- Årets messe har nok engang demonstreret, at Köln er centrum for den globale møbeløkonomi. I år har vi ramt fuldstændig plet. Vi havde flere udstillere, var mere internationale, og de besøgende fik set et væld af nye produkter, siger Gerald Böse, CEO hos Koelnmesse.

Han fremhæver, at besøgstallet i 2012 var 14 procent højere end i 2010, og at hele 42 procent af gæsterne var fra udlandet.

Først og fremmest var der i år væsentligt flere indkøbere fra Europa; herunder især fra Rusland og Italien, men også de asiatiske lande og Nordamerika var bedre repræsenteret end tidligere.

Trends i 2012
Skal man tro de overordnede indtryk fra imm cologne, bliver årets store trend “natur”. Naturlige og naturligt udseende materialer skal signalere ærlighed og autenticitet. Massivtræ og finer-møbler bliver populære valg, det samme gør parketgulve. Inden for tekstiler fremhæves læder, uld og uldfilt som fremtrædende elementer.

Møbler bliver mindre. Et stigende antal singler lever i mindre boliger og har derfor behov for små og multifunktionelle møbler.

I takt med, at flere af boligens områder smelter sammen, opstår en efterspørgsel på lyse, fleksible møbler, som kan bruges hvor som helst og når som helst – frem for at stå det samme sted i mange år.

Tendensen omfatter ikke kun møbler til boligen. Også kontormøbler bliver mindre, fordi den teknologi, vi omgiver os med, ikke længere kræver så meget plads.

Vægmøbler til opbevaring bliver mere kompakte og mindre i omfang. Det klodsede billedrørs-TV bliver i stigende omfang erstattet af elegante fladskærme, og takket være digitaliseringen har forbrugere ikke længere brug for opbevaringsareal i samme omfang som tidligere.

LED-teknologi er blevet introduceret i møbel- og interiørdesign, og udover at sørge for energibesparelser, bruges det til at skabe en mere farverig atmosfære og stemning.

Køkkenerne vender tilbage i 2013
Den næste imm cologne afholdes i dagene 14.-20. januar 2013, og her er der gensyn med køkkenmessen Living Kitchen, der blev introduceret i fjor og efter planen skal afholdes hvert andet år.

Denne del af messen vil holde åbent for offentligheden i tre dage og samler virksomheder fra hele køkkenindustrien. Til dato har 90 udstillere meldt deres ankomst, og mere end 60 % af udstillerarealet er dermed allerede reserveret.

Var din virksomhed på imm cologne?
Wood Supply søger input fra danske virksomheder, der vil dele deres oplevelser fra årets møbelmesse i Köln. Send os en mail og få din historie ud i branchen.

Imm cologne 2012 i tal
• 1.157 virksomheder fra 54 lande deltog som udstillere, heraf 120 virksomheder i delmessen LivingInteriors.

• 65 procent af udstillerne var udenlandske.

• Det totale udstillerareal udgjorde 240.000 m².

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078