23948sdkhjf

International anerkendelse til Gubi

Den danske møbelvirksomhed modtog i sidste uge hele to internationale designpriser; en Good Design Award og en Wallpaper Award.
Siden 1967 har Gubis kernefilosofi været at skabe møbler og belysning med æstetik, innovation, funktionalitet og kvalitet som de ledende principper.

I øjeblikket koncentrerer virksomheden sig om at opbygge en klassisk samling af design ikoner fra 1930 til i dag. Samlingen dækker både et bredt geografisk område, og tidslinje, men fokus er altid på de samme kerneværdier, hvilket sikrer et gennemgående tema for hele samlingen.

I sidste uge fik Gubi den internationale designverdens anerkendelse af, at udviklingen går i den rigtige retning. Virksomheden modtog her to prestigefyldte designpriser; en til et helt nyt produkt lanceret i 2011, den anden for en relaunch designet i 1950.

The Good Design Award 2011 blev givet til Gam Fratesis Masculo-stol; et karakteristisk design, der er præget af kontrast. Dent udtryksfulde ryglæn udtrykker en næsten aggressiv maskulinitet, men er samtidig omfavnende og har en sofistikeret feminin detaljering.

Desuden løb Gubi med en Wallpaper Design Award 2012 for "Best Reissue". Prisen blev givet til det luksuriøs runde læderspejl, designet i 1950 af det franske modernistiske ikon Jacques Adnet, som ifølge Wallpaper har ”gjort det noget nær umulige – at gøre et spejl til en designklassiker."

- Vi er omgivet af design, der kæmper en stadig hård kamp for at få vores opmærksomhed. Men ind i mellem alle de produkter, der er ens og alle de produkter, vi ikke rigtig lægger mærke til, er der nogle, der virkelig skiller sig ud. De designs, der er fascinerende, über cool, som vinder vores opmærksomhed og samtidig formår at bevare vores fascination over tid. Design, der i sidste ende bliver virkelige designikoner, siger Jacob Gubi, CEO i Gubi A/S.

Gubi var ikke det eneste danske bidrag, der modtog en Wallpaper Award i sidste uge. Det samme gjorde Brdr. Andersen og byKATO. Læs mere i artiklen: Dansk design triumferer i London
Læs mere om: Gubi
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094