23948sdkhjf

Danskernes lyst til renovering boomer under corona

Danskernes renoveringslyst er på et højt niveau - i hvert fald, hvis man skal tro en ny spørgeskemaundersøgelse gennemført af Timberman på gulvvirksomhedens Facebook-side.

Her har 3.304 danskere deltaget, og svarene viser, at 61 pct. har planer om renovering ”i nærmeste fremtid” under corona, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Hos portalen 3byggetilbud.dk, som formidler bygge- og renoveringsopgaver, oplever man også stor lyst til at få ordnet projekter ude i de danske hjem.

Her viser de seneste tal en vækst i antal henvendelser på 62 pct. i oktober 2020 sammenlignet med samme måned året før.

- Hos 3byggetilbud.dk har 2020 været helt ekstraordinært, og vi er lige nu i gang med et år med massiv efterspørgsel på håndværkere, lyder det i en mail fra kommunikationschef Maria Carlsen.

Hun oplyser, at de på nuværende tidspunkt har formidlet mere end 63.000 henvendelser fra danske boligejere og forventer at nå 70.000, når året er omme.

Til sammenligning formidlede 3byggetilbud.dk 46.235 henvendelser i hele 2019, som var portalens hidtil bedste år.

- Efterspørgslen på håndværkerydelser kommer fra hele landet og er fordelt over alle brancher, oplyser Maria Carlsen.

Hun peger på både coronanedlukningen, mere tid hjemme, udbetaling af feriepenge, energitilskuddet og udmeldingen om forhøjet håndværkerfradrag som elementer, der har påvirket i retning af flere henvendelser.

Parcelhusejernes Landsforening har ikke selv lavet undersøgelser om parcelhusejernes renoveringslyst, men fornemmelsen er, at mere tid hjemme både har ført til gør-det-selv-projekter og bestilte håndværkerarbejder.

- Vi har den oplevelse, at folk har lagt mere mærke til deres hus og har fundet ud af, hvad de gerne vil have ordnet, siger landsformand Allan Malskær til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094