23948sdkhjf

Efter konkursen: Delvis overtagelse af tømrerfirma taget af bordet

Fredag entrererede kurator i boet efter konkursramte Aalsrode Tømrerfirma med auktionshuset Damonline, som nu vil forberede bortsalg af alle maskiner og alt udstyr fra byggefirmaet i Grenaa. Det fortæller kurator, advokat Søren Christensen Volder fra Bech Bruun i Aarhus, til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Aftalen er indgået efter, at et salg af en større del af maskineriet faldt til jorden i slutningen af sidste uge. 

– Der har været lidt forhandlinger med forskellige interesserede. Men vi har vurderet, at de bud, der har været, ikke har været høje nok, fortæller kurator, der ikke har bemærkningerne til, hvem de interesserede parter var.

Konkursen kort

Ledelsen i Aalsrode Tømrerfirma indgav en egenbegæring om konkurs sen 28. oktober 2020 ved Skifteretten i Randers. 

Ved konkursen havde tømrerfirmaet i Grenaa 117 ansatte. 

Konkursen skyldes ifølge kurator en kombination af en generel nedgang samt mange mindre tab og få store. Særligt ombygningen af Hotel Konges Ege i Randers til lejligheder var med til at vælte læsset.

Han forventer, at auktionen over udstyret bliver afviklet i januar 2021. 

Vurderer det entreprise for entreprise

Afviklingen på maskinsiden bliver således i bidder. Samme udsigt er der på for entrepriserne, hvor kurator kort efter konkursen kunne berette om stor interesse fra ”andre entreprenører, der forespørger på et eller flere projekter”. 

Arbejdet forløber fortsat med en vurdering af økonomi og muligheder i den enkelte entreprise. 

– Vi vurderer sag for sag, om der er noget at gøre for boet i den pågældende entreprise, forklarer Søren Christensen Volder og tilføjer, at i de tilfælde, hvor der ikke er noget at komme efter, bliver entreprisen frigivet til bygherre, som så kan gå videre på egen hånd. 

Status på den samlede gæld i det konkursramte firma og krav for kreditorer er et åbent spørgsmål, som det var det kort efter konkursen: 

– Der kommer nye anmeldelser hver dag, så har vi ikke det fulde overblik endnu, siger Søren Christensen Volder. 

Ingen afgørelse om moderselskabet – ét søsterselskab kører videre

Samtidig med, at Aalsrode Tømrerfirma gik konkurs, blev moderselskabet AAT Gruppen A/S også taget under konkursbehandling. 

AAT Gruppen ejede AAT Ejendomme og var medejer af Tvis Køkkener i Grenaa og partner i Albohus.  

Fremtiden for de enkelte datterselskaber er der ifølge kurator Søren Christensen Volder fortsat ikke truffet nogen afgørelsen om. 

Det er der til gengæld - som tidligere beskrevet - om selskabet Halbyg A/S. Firmaet, som blev etableret i juni i år med AAT Gruppen som medstifter, købte i forrige uge sit eget navn, hjemmeside og lignende efter Aarlsrode Tømrerfirmas konkursbo. 

 Forsidefoto: Colourbox

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078