23948sdkhjf

Navnenyt: Fra snedker til 25 år som limdirektør

Karl Brynningsen er oprindeligt uddannet tømre og snedker, men den 1. november kunne han fejre sit 25-års jubilæum i PKI Supply. Han kan se tilbage på 25 lærerige år med flere jobtitler, men hvor passionen for branchen og interessen for mennesker er limen, der binder det hele sammen.

–  Jeg er stolt af at have været med til at bygge en virksomhed op fra bunden til i dag at være en international anerkendt virksomhed med en omsætning på over 100 mio. kr. For mig personligt har det også været en stor omvæltning at skulle lære at drive en virksomhed med alt, hvad det indebærer af strategiplaner, økonomi og have ansatte og en organisation under sig. Derfor er jeg også utrolig stolt af at stå, hvor jeg gør i dag, siger Karl Brynningsen.

Fra køkkensnedker til limentusiast

I 1983 gik Karl Brynningsen fra at arbejde som snedker til ansat hos HTH Køkkener. I løbet af sine år hos HTH blev Karl Brynningsen driftsleder, og interessen for lim begyndte at vokse. I den afdeling, som han havde ansvaret for, brugte en del af maskinerne industrilim fra den internationale virksomhed National Starch and Chemical. Her fik de øjnene op for den danske driftsleder og headhuntede ham til et job som sælger og konsulent.

Efter nogle år besluttede National Starch and Chemical, at de ville have en dansk distributør og de tilbød flere af de ansatte muligheden. Den greb Karl Brynningsen, og sammen med Bent Jensen og Poul Køster grundlagde de PKI Supply A/S i 1995, hvor Karl Brynningsen blev salgsdirektør.

De første par år var hård kost for de tre ejere, som arbejdede i døgndrift ud fra mindre lagerfaciliteter og en pavillon som administrationslokale. Med sig fra National Starch and Chemical havde de kunder inden for træ- og møbelindustrien, mindre og mellemstore kunder indenfor Packaging, ligesom de havde fået samarbejdet med BASF. I 1998 købte Bent Jensen og Karl Brynningsen Poul Køster ud, og i 2006 blev Bent Jensen købt ud. Derefter var PKI Supply ejet af Gert Lynge Christensen og Karl Brynningsen.

Eksporteventyr og direktørtitel

I takt med at træ- og møbelindustrien i begyndelse af 00'erne flyttede sin produktion til udlandet, begyndte eksporteventyret for PKI Supply, som leverede mere og mere lim til fabrikker i Baltikum.

I 2007 udvidede PKI Supply, da de overtog hele Packaging-området fra National Starch and Chemical. Det blev den første væsentlige forandring hos virksomheden. I 2009, købte Karl Brynningsen Gert Lynge Christensen ud, og blev derefter administrerende direktør for virksomheden i Fredericia, som han har ledet lige siden. Samtidig blev alle medarbejdere også tilbudt at købe 49 pct. af aktierne i PKI Supply, og virksomheden har siden været medarbejderejet.

Under Karls Brynningsens ledelse fik PKI Supply for alvor fart på eksporten, hvilket betød, at PKI Supply kunne oprette datterselskabet PKI Polska i 2011 og PKI Ukraine i 2017 og have stærke samarbejdspartnere i de tre lande i Baltikum, Hviderusland, Sverige, Finland og senest i Irland og England.

Medarbejderne er altafgørende

Forandringen for Karl Brynningsen har været tydelig. Han har igennem sit arbejdsliv skullet tilpasse sig mange nye roller og har måttet tilegne sig nye kompetencer. Først som driftsleder, så som sælger og salgsdirektør og senest som administrerende direktør. Alligevel har Karl Brynningsen hele tiden haft passionen for kunderne og projekterne.

–  Jeg er utrolig stolt af de mange gode medarbejdere, jeg har haft og mødt hos PKI Supply. Intet af det, der er opnået med PKI Supply, kunne lade sig gøre uden medarbejdere. De har hver især ydet en stor indsats for, at vi står, hvor vi gør i dag. Mange af medarbejderne i dag har lang anciennitet og ser PKI Supply og hinanden som en familie. Det kan jeg som direktør kun være ekstremt stolt af, siger Karl Brynningsen.

I de kommende to år skal den 68-årige direktør være med til at få PKI Supply integreret som en del af Dana Lim, som for nylig købte PKI Supply. Herefter glæder han sig til først og fremmest at få mere tid til sin kone Anne, deres tre piger Annette, Gitte og Helle og de to børnebørn. Karl Brynningsen håber dog også at få tid til at gå mere på jagt og spille golf.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094