23948sdkhjf

Schweizisk træmand søger legekammerater

Bruno Abplanalp har med sin virksomhed Neue Holzbau været med til at sætte nye standarder for komplekst træbyggeri. Nu er den schweiziske træmand på jagt efter et eller to ledende arkitektfirmaer i Norden, der kan være med til at udbrede kendskabet til og udfordre rammerne for byggeri i træ.

– Det kræver en virksomhed, der er fortrolig med trækonstruktioner, og som er kompetent inden for byggepladslogistik og monteringsarbejde, oplyser Bruno Abplanalp til Wood Supply.

Men hvad kan en sådan partner forvente sig af samarbejdet?

– Neue Holzbau er ingeniørpartner inden for trækonstruktion. Den store kompetence ligger inden for ingeniørarbejde, udvikling af forbindelsesdele og produktion og fremstilling af specialkomponenter. Jo mere komplekst byggeriet er, jo større er potentialet for optimering, og det er her, Neue Holzbau kommer ind. I samarbejde med specialister og samarbejdspartnere garanterer vi kunden et skræddersyet og omkostningsoptimeret byggeprojekt, forklarer Bruno Abplanalp.

I billedhjulet ovenfor kan du dykke ned i en række af Neue Holzbaus projekter, blandt andet af Badewelt Aquabasilea i Pratteln fra 2009, som ifølge Bruno Abplanalp selv, er det mest komplicerede projekt, virksomheden har været involveret i.

Til gengæld er det svært at udpege det projekt, han er mest stolt af.

– Der er naturligvis altid fyrtårnsprojekter med særlige krav og udviklingstrin, men for mig er det, der tæller, hele den konstante, innovative og bæredygtige udvikling, slår han fast.

Nogle af fyrtårnene udpeger han dog gerne. Her nævner Bruno Abplanalp tennishallen ved Bürgenstock Resort, der har fået navnet Diamond Domes, Pilatus Flugzeugwerke i den schweiziske Stans-dal samt bjergstationen Trockener Steg.

 

Artiklen er en del af temaet Billedserier.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079