23948sdkhjf

Ny bog skal inspirere til mere træbyggeri

Med en ny bog håber foreningen Træ i Byggeriet at kunne inspirere den danske byggesektor til at benytte endnu mere træ.

Bogen ”Inspiration til fremtidens byggeri” indeholder 67 inspirationsbyggerier, der alle har træ og træbaserede produkter som et hovedelement, og håbet er, at skubbe branchen i en retning, hvor klimatunge materialer som beton og stål i højere grad erstattes af CO2-bindende træprodukter.

– Træ er en fornybar ressource, som der bliver mere og mere af. Faktisk viser de seneste tal, at selvom mængden af høstet træ i Europa er steget støt siden 1990, så er skovvæksten steget væsentlig mere. Det betyder, at vi både i Danmark og i Europa kan høste langt mere træ, end vi aktuelt gør, og at der således ligger et kæmpe uudnyttet potentiale, som vi kan indfri helt uden at skade skovene, så længe de forvaltes bæredygtigt, fortæller formand for Træ i Byggeriet, Martin Tholstrup.

Han peger på, at det i den forbindelse er foreningens mission at få endnu flere til at se det store potentiale, som træ og træbaserede produkter indeholder, når det kommer til at reducere klimaaftrykket fra den byggesektor, der i dag tegner sig for mere end 30 pct. af landets samlede CO2-udledning.

–  Derfor har vi brugt de seneste mange måneder på at samle inspirationsbyggerier fra alle vores medlemmer – dels for at arkitekter, bygherrer og andre relevante aktører i byggebranchen nu kan se, hvor mange muligheder der er ved anvendelsen af træ, og dels så vi kan vise og dokumentere, at der ikke er noget nyt i at bygge med træ, heller ikke i Danmark. Bogen indeholder nemlig stort set kun danske byggerier, som demonstrerer, at vi har gjort det med stor succes i rigtig mange år, fortæller Martin Tholstrup.

Bogen er på 300 sider og de 67 inspirationsbyggerier fra foreningens medlemsvirksomheder har træ og træbaserede produkter som hovedaktivitet. Det gælder eksempelvis modul-, element- og spærproducenter, limtræsfabrikanter, producenter af træfiberisolering, træhuse samt træbeklædninger med mere.

– Selvom bogen er lang, rummer den blot et lille udpluk af vores mange fascinerende træprojekter, som, vi håber, kan give inspiration til nye arkitektoniske muligheder og til at bygge endnu mere i træ, siger Martin Tholstrup.

Bogen ”Inspiration til fremtidens byggeri” er tilgængelig online og findes lige her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126