23948sdkhjf

Kontraktleverandør med pandemi-medvind får dobbelt så meget plads

Hos Savir Design Studio i Vejle har man fået endnu mere plads at boltre sig på. Tilkøbet af 2.500 nye kvm betyder en fordobling af produktionsarealet, og således er kontraktleverandøren nu godt beredt til de næste års forventede vækst. Det går nemlig overraskende godt for den østjyske møbelproducent.  

– Ja vi er ovenud glade, vil jeg sige, lyder det fra adm. direktør og medejer Karsten Andersen på bagkant af en coronaperiode, der ramt langt mindre hårdt end frygtet.

– Da vi stod den 15. marts og så landet blive lukket ned, stod den på krisemøde, kriseplaner og coronaberedskab. I en måned stod det også temmelig stille, men så kom salget tilbage, og vi er sluppet igennem uden at gøre brug af hjælpepakker, fortæller direktøren.

En veltimet lancering

Savir Design Studio producerer udelukkende møbler til kontraktmarkedet, og blandt andet undervisningssektoren fylder en stor rolle. Det er derfor også med en vis overraskelse, Karsten Andersen i dag kan konkludere, at virksomheden i skrivende stund er 15 pct. foran, hvis der sammenlignes med samme periode i 2019.

– Men kan måske sige, at vi har været ret innovative de sidste år, hvor vi er kommet med nogle nyheder. Blandt andet en ny serie, som vi lancerede lige omkring årsskiftet efter to års udviklingsarbejde i samarbejde med arkitekten Thomas Pedersen, og hvor der er stort fokus på bæredygtighed i materialevalg og konstruktion, forklarer han og peger på, at seriens popularitet har været med til at opveje for det hul, han vurderer, er opstået i kontraktmarkedet. 

– Så vi har nok været heldige, at vi ramte det helt rigtige tidspunkt med den lancering, lyder vurderingen.

Eksportfremstød udskudt

Helt uden konsekvenser har coronaen dog ikke været for den vejlensiske virksomhed, der eksporterer en del af sine møbler til Norge og Sverige.

– Eksporten har selvfølgelig været ramt af krisen, men fordi vi har en relativt lille eksportandel, har det ikke haft så stor betydning, fortæller Karsten Andersen.

Til gengæld har pandemien betydet, at den relativt lille eksportandel fortsætter med at være relativt lille, en smule længere end det ellers var planlagt.

– Vi skulle have været i gang med både Tyskland, Østrig og Benelux, men det har vi måttet sætte i bero og udskyde for nu; det er jo en dyr proces at gå i gang på nye markeder, og er markedet allerede en smule vingeskudt, er det et dårligt tidspunkt, forklarer Karsten Andersen, der forventer, at de nye knappenåle på kortet i stedet vil blive sat til foråret.

– Heldigvis har vi i mellemtiden haft så meget succes i Danmark, at vi har kunnet fylde produktionen alligevel, lyder det fra direktøren, der understreger, at beslutningen om at udvide produktionen på dansk grund er velovervejet.

– Vi har danske medarbejdere, som vi gerne vil værne om – det er en del af vores værdigrundlag, og selvfølgelig kunne der være noget at spare, ved at flytte produktionen til et lavtlønsland, men for os er det afgørende at kunne holde arbejdspladserne hjemme, slår han fast.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.5