23948sdkhjf

Vinduesproducent rykker ind på landets tekniske skoler

Flere af landets tekniske skoler har netop indgået en fast samarbejdsaftale med vinduesproducenten KPK Døre og Vinduer. Aftalerne er et led i en større strategi, som har til formål at bygge bro mellem skole og virksomhed med henblik på at styrke håndværket, skabe sammenhæng mellem teori og praksis samt øge opmærksomheden omkring dør- og vinduesfaget.

– Vi har indgået samarbejdsaftaler med flere forskellige erhvervsskoler, hvor vi løbende tager ud på skolerne med vores produkter og står for nogle af undervisningsmodulerne. Her underviser vi eleverne i dør- og vinduesbranchen, og målet er således at styrke håndværksfaget ved at bygge bro, så teorien kommer endnu tættere på praksis, fortæller Peter Bechmann, der er salgschef i KPK.

Eleverne spidser ører

En af skolerne, der allerede har etableret en fast undervisningsaftale med KPK, er U/Nord i Hillerød. Her ønsker man ligesom vinduesproducenten at styrke håndværket, og på U/Nord er man allerede begejstret for samarbejdet. Det fortæller Jens Hildebrandt, der er faglærer på tømreruddannelsen:

– Vi har et virkelig godt samarbejde med KPK, der hjælper os med konkret erfaring og opdateret viden i forhold til dør- og vinduesprodukter, som vores elever møder til daglig ude hos sin mester. Vi oplever også, at vores elever er meget glade for KPK-oplæggene, som giver et friskt pust i undervisningen og får eleverne til at spidse ører.

Aftalen mellem virksomhed og skole er meget fleksibel og afhænger i høj grad af, hvad skolen har behov for. Typisk sender KPK en konsulent ud, som holder oplæg om eksempelvis forskellige typer af døre og vinduer, fremstilling af produkterne eller giver gode råd om alt lige fra produktvalg til montering.

Læs også: Frem og lidt tilbage for Inwidos danske døtre: Se tallene

– Det gode håndværk er vigtigt for os i forhold til at sikre kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Som vinduesproducent har vi således også et stort ansvar i forhold til at styrke håndværket hos den kommende generation. Derfor er vi rigtig glade for at have indgået et samarbejde med U/Nord i Hillerød og flere andre tekniske skoler, forklarer Peter Bechmann.

Plads til flere

Udover samarbejdet med U/Nord i Hillerød arbejder KPK også sammen med Den Jydske Haandværkerskole i Hadsten, Roskilde Tekniske Skole, Techcollege i Aalborg og Svendborg Erhvervsskole, og vinduesproducenten er samtidig i dialog med andre skoler om et kommende samarbejde.

– Vi er rigtig glade for vores nuværende samarbejder, men vil gerne have endnu flere aftaler i hus. I øjeblikket er vi således også i dialog med flere andre skoler. Oprindeligt var det planen at etablere samarbejder med flere skoler i 2020, men på grund af corona har vi været nødt til at nedjustere, forklarer Peter Bechmann og fortsætter:

– Udover at styrke håndværket er samarbejdet jo også med til at øge kendskabet til vinduer og døre ude hos de håndværkere, som i fremtiden skal arbejde med dem. På den måde gavner det både skolen, eleverne og fagligheden.

Det er ikke nyt, at KPK støtter op om det gode håndværk og erhvervsskolerne. Virksomheden har eksempelvis i flere år været sponsor for både bygningssnedkere og tømrere ved håndværkskonkurrencerne DM i Skills, Euro Skills og World Skills. Derudover har vinduesproducenten cirka ti lærlinge i oplæring i produktionen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11