23948sdkhjf

Fredericia Furniture køber Erik Jørgensens Møbelfabrik

To af Danmarks mest traditionsrige møbelproducenter er blevet til én. Den 1. oktober overtog Fredericia Furniture den fynske Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S. Det oplyser de to virksomheder i en pressemeddelelese. 

– Der er et fantastisk match mellem de to brands. Fredericia Furniture og Erik Jørgensen er begge vokset ud af en stærk designarv. Vi har de samme værdier, er begge sunde og veldrevne virksomheder, og vi er begge familieejede. Og vigtigst af alt deler vi passionen for design og håndværk og ønsker at skabe bæredygtige produkter med en lang levetid, siger Kaja Møller, adm. direktør i Fredericia Furniture, og fortsætter:

Erik Jørgensens Møbelfabrik

Erik Jørgensens Møbelfabrik blev grundlagt i 1954 i fynske Svendborg, og har specialiseret sig inden for polstrede designmøbler.

Møbelfabrikken står blandt andet bag klassikere som Wegners Ox Chair og Poul Volthers Corona-stol. 

I regnskabsåret 2018/19 havde Erik Jørgensens Møbelfabrik en bruttofortjeneste på 27,3 mio. og et resultat før skat på 842.000 kr. 

– I Fredericia Furniture har vi haft en lang periode med flot organisk vækst, hvor vi har udviklet en solid struktur, der betyder, at vi nu er modne til at foretage et opkøb. Vi er meget stolte af at kunne tilføje Erik Jørgensens ikoner til vores portefølje og på den måde udvide kollektionen med endnu flere elskede klassikere. Det vil styrke vores position i både Danmark og internationalt.

Hans J. Wegners Ox Chair, Børge Mogensens Den Spanske Stol, Erik Jørgensens klassiske sofaer samt Nanna Ditzels Trinidad-stol er blot nogle af de mange ikoniske danske møbeldesign, der vil være en del af det nye, samlede Fredericia Furniture.

Fastholder produktionen i Svendborg

Fredericia Furniture ønsker at bevare og styrke Erik Jørgensen Møbelfabriks produktionsfaciliteter i Svendborg.

– Adgangen til veluddannede håndværkere er afgørende for den fortsatte produktion af møbler af høj kvalitet i Danmark. Erik Jørgensen har skabt et miljø for kompetente polstrere på Sydfyn og uddanner nogle af Skandinaviens bedste håndværkere - og det har vi altid beundret virksomheden for. Vi kan nu fremtidssikre disse kompetencer og styrke dem i takt med vores forventede øgede aktivitetsniveau, siger Thomas Graversen, ejer af Fredericia Furniture.

Fredericia Furniture overtager hele Erik Jørgensen Møbelfabrik, herunder bygninger og produktion i Svendborg. Ejerkredsen i det nye Fredericia Furniture A/S vil fortsat være familien Graversen og Kaja Møller, der har 10 pct. af aktierne.

Niels og Ole Jørgensen, som i dag ejer Erik Jørgensen Møbelfabrik, udtræder helt af ejerkredsen som en naturlig konsekvens af overdragelsen.

– De seneste år har flere danske designvirksomheder valgt at sælge til kapitalfonde eller store internationale konglomerater. Når Fredericia Furniture overtager, forbliver Erik Jørgensen en del af en lokal møbelindustri. Fredericia Furniture sikrer, at vores polsterfaglige kompetencer, som har været med til at skabe en lang række designikoner, forbliver tæt knyttet til både produktion og udvikling af nye produkter i Svendborg, siger Niels Jørgensen om salget til Fredericia.

– Det er tilfredsstillende, at vi i en periode med fremgang i salg og indtjening kan overdrage firmaet med dens kollektion af ikoniske modeller og interne kompetencer til en møbelvirksomhed, som vi altid har respekteret og ligger meget på linje med, tilføjer Ole Jørgensen.

Ét firma, to brands

De to designbrands Fredericia Furniture og Erik Jørgensen Møbelfabrik vil fortsat blive markedsført som to brands.

– Vi ønsker at præsentere en samlet kollektion med to brands, der komplementerer hinanden - både designmæssigt og i tilgangen til markedet. Vi vil bygge videre på det fantastiske fundament, som klassikerne i vores kollektioner udgør, og vi vil samtidig fortsætte den ambition, som Fredericia Furniture og Erik Jørgensen deler - nemlig at tilbyde et nutidigt produktprogram, der er relevant i en moderne sammenhæng, siger Rasmus Graversen, Head of Design & Product Management i Fredericia Furniture, og fortsætter:

– Selvom Fredericia Furniture og Erik Jørgensen forbliver to brands, vil vi naturligvis udnytte de synergier, der opstår inden for produktion, bæredygtighed, distribution og branding. De to brands skal hvile på en fælles kultur i et samlet firma, afslutter han.

Kommenter artiklen (4)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078