23948sdkhjf

Vinduesproducent lykkes med at lokke højtuddannede til udkanten

Flere danske virksomheder har svært ved at skaffe højtuddannet arbejdskraft til ledige stillinger, hvilket man blandt andet mærker i Vesthimmerlands Kommune. I slutningen af 2019 fik kommunen derfor 3 mio. kr. af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til et projekt, der skal bidrage til at tiltrække og fastholde højtkvalificeret arbejdskraft ved at matche lokale virksomheder med dimittender.

Hos vinduesproducenten Outline Vinduer, der har hjemme i kommunen, har man tidligere mærket selvsamme udfordring. Gennem de seneste år er vinduesproducenten dog lykkedes med at tiltrække og fastholde de nødvendige kompetencer.

– For fem til ti år siden oplevede vi også udfordringerne med at tiltrække den nødvendige arbejdskraft, hvilket ikke alene kan have betydning for virksomhedens udvikling, men også området som helhed, hvis mange virksomheder er i samme båd. Derfor har vi siden da løbende skærpet indsatsen på området, og det er vi i dag nået rigtig langt med, fortæller direktør i Outline Vinduer, Jens Sørensen, og fortsætter:

– Både i forhold til at tiltrække arbejdskraften eksternt og talentudvikle internt, og vi får faktisk besat alle de stillinger, vi slår op. Det har blandt andet betydet, at vi er kommet rigtig langt inden for især digitalisering, som har været et af vores helt store fokusområder de seneste år, og hvor vi har sat som mål at sætte trend i vinduesbranchen og gå forrest i udviklingen.

Traineeforløb til dimittender

Noget af det, Outline især er lykkedes med, er forskellige traineeforløb, som tilbydes til dimittender. Det giver læringsmuligheder for nyuddannede, mens Outline får mulighed for at vise, hvad en vinduesvirksomhed kan tilbyde af arbejdsopgaver til akademikere.

Læs også: Vinduesproducent gør sig klar til skærpede indeklimakrav

– Der er ofte mange arbejdsløse dimittender i de større byer, og dem har vi især valgt at fokusere på i jagten efter kvalificeret arbejdskraft. Derfor har vi blandt andet rettet blikket mod Aalborg, hvilket virkelig har vist sig at givet pote, forklarer Jens Sørensen, der samtidig opfordrer andre virksomheder til at gøre det samme.

En af de personer, som efter endt uddannelse takkede ja til et traineeforløb hos Outline, er 32-årige Rasmus Christensen fra Aalborg, der er uddannet civilingeniør. Han begyndte hos vinduesproducenten for fem år siden, hvor han blev ansat i et traineeforløb som direktionsassistent, og siden da har han blandt andet været proces- og projektkoordinator, senere teamkoordinator i afdelingen Logistik og Planlægning og nu planlægningsleder. 

– Rasmus er et rigtig godt eksempel på, hvordan vi er lykkedes med at rekruttere gennem vores traineeforløb og efterfølgende talentudvikle internt. Og i dag er han faktisk netop blevet forfremmet til planlægningsleder, forklarer Jens Sørensen.

Nyuddannede udfordrer hverdagen

Igennem årene har Rasmus haft forskellige arbejdsområder hos Outline, men han har især stået for planlægning og lean i virksomheden, som blandt andet indebærer digitalisering af arbejdsprocesser samt optimering af de arbejdsprocesser, der i forvejen er digitale.

Læs også: Frem og lidt tilbage for Inwidos danske døtre: Se tallene

– Jeg beskæftiger mig i høj grad med digitaliseringen af virksomheden, og hvordan digitale arbejdsprocesser kan optimeres, så de fremadrettet gøres både hurtigere, bedre og med færre fejl. Og det er generelt også formålet med virksomhedens traineestillinger, hvor nyuddannede akademikere i høj grad bliver involveret i nye projekter og kan være med til at udfordre status quo, forklarer Rasmus Christensen.

Også Outlines seneste trainee, Line Grønbæk på 27 år, er netop overgået til en ny stilling i virksomheden. Hun har en kandidat i it-ledelse og skal fremadrettet være digitaliseringsprojektkoordinator, hvor hun blandt andet skal beskæftige sig med udviklingen af det digitale bestillingskoncept Outline 24/7:

– Line har været hos os siden marts 2019 og kender således allerede nu vores systemer rigtig godt. Hun er ligesom Rasmus et godt eksempel på, hvordan traineeforløbene i høj grad hjælper os med at tiltrække den nødvendige arbejdskraft. Og lige nu er vi faktisk i fuld gang med at finde vores næste management trainee, hvor vi ligesom tidligere søger en nyuddannet fra universitet. Hun eller han kommer blandt andet til at beskæftige sig med diverse projekter inden for produktudvikling og optimering, slutter Jens Sørensen.  

Foruden det skræddersyede traineeforløb har Outline også styrket indsatsen på andre områder for at sikre sig den kvalificerede arbejdskraft og efterfølgende fastholde den. I markedsføringsindsatsen er der blandt andet et målrettet fokus på at vise, hvad Outline kan tilbyde som arbejdsplads, og hvilke udviklingsprogrammer man bliver en del af under sin oplæring.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094