23948sdkhjf

Treholdsskift sikrer lynlevering – og det er i høj kurs hos vindueskunderne

Renoveringsprojekter i hjemmet tog fart, da coronakrisen sidste år brød ud og skabte travlhed hos landets dør- og vinduesproducenter. Således også hos Outline Vinduer i Farsø, som kan se tilbage på mere end et år med en ordretilgang udover det sædvanlige, og som på flere måder satte virksomheden på prøve.

Ikke alene steg efterspørgslen på døre og vinduer, og der opstod udfordringer med at skaffe råvarerne. Outline oplevede også et stigende antal bestillinger med virksomhedens leveringskoncepter Lynlevering og Hurtig Levering, hvor virksomheden lover produktion og levering på henholdsvis fire og ti arbejdsdage. Siden coronakrisens begyndelse er antallet af disse ordrer nemlig steget til knap det dobbelte.

– Vi har et vedvarende fokus på at være branchens mest effektive leverandør og dermed hele tiden optimere transaktionstiden igennem hele værdikæden. Det har betydet stor interesse for særligt vores hurtige leveringskoncepter og digitale værktøjer, fortæller Jens Sørensen, direktør i Outline.

Den store efterspørgsel kombineret med interessen for hurtig levering har dog ifølge direktøren stillet meget store krav til virksomhedens produktion.

Når man kombinerer et behov for at producere flere døre og vinduer med det faktum, at råvaretilgangen er begrænset, og flere løsninger skal produceres på meget kort tid, så stiller det helt enorme krav til en produktionsvirksomhed. Og her har vores evne til at arbejde i treholdsskift og mulighed for at mande op på aften- og nattearbejde vist sig at være fuldstændig afgørende for, at vi har kunnet øge kapaciteten markant og imødekomme den stigende efterspørgsel fra kunderne, forklarer Jens Sørensen.

En gigasvær øvelse

Ifølge Jens Sørensen betyder muligheden for at arbejde i treholdsskift, at Outline kan producere langt mere end de konkurrenter, der udelukkende arbejder i daghold.

– På trods af de mange tiltag for at kunne følge med efterspørgslen har vi i det forgangne år af og til været udfordret på vores hurtige leveringskoncepter grundet den ekstremt høje efterspørgsel. Vi kan dog fortsat levere væsentligt hurtigere end branchestandarden takket være et stærkt produktionssetup med treholdsskift, vurderer han.

Og selvom treholdsskift umiddelbart kan lyde simpelt i en produktionsvirksomhed, så fremhæver Jens Sørensen, at det kræver helt overraskende meget af en virksomhed som Outline:

– Det er gigasvært at have treholdsskift. Det stiller krav hele vejen rundt i virksomheden som eksempelvis, at specialister og support hele tiden skal være til rådighed, hvis der sker noget – især når man har en produktion, der er så digitalt funderet som vores. Går en maskine eller et system i stykker midt om natten, skal vi have alle ressourcer, som for eksempel IT-leverandører, på standby for at kunne sikre os leveringssikkerheden. Der stilles markant flere krav til både logistik, ledelse og medarbejdere, slutter han.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093