23948sdkhjf

Gulvproducent: Danskerne skifter gulve i stor stil

Hos brancheforeningen Danske Byggecentre oplever medlemmerne, at coronaen har betydet en stigning i salget af byggematerialer til både private og professionelle. Det gælder også hos gulvvirksomheden Timberman, hvor man kan nikke genkendende til, at vedligehold lige nu fylder mere hos danskerne.

Under coronapandemien har mange danskere fået sat gang i vedligeholdelsesprojekterne derhjemme, og foreningen Danske Byggecentre vurderer, at stigningen hos dem er mellem tre og fire procent for professionelle og hele otte procent til private sammenlignet med samme periode sidste år.

– Nedlukningen i forbindelse med coronapandemien og de mange timer i hjemmet har givet danskerne mulighed for at forbedre og reparere deres bolig, og det har vores medlemmer klart mærket. Selvom vi ikke har præcise tal, er min vurdering, at vi ligger omkring en stigning på tre-fire procent i salget til professionelle sammenlignet med samme periode sidste år og en vækst på omkring otte procent til private, udtaler adm. direktør hos Danske Byggecentre, Palle Thomsen.

Det er en udvikling, man i den grad kan mærke hos virksomheden Timberman, som sælger gulve i træ, kork og vinyl via blandt andet byggecentre:

– Vi har kunnet mærke en markant stigning i salget af vores gulve til både vores professionelle kunder og private – dog med størst stigning til private. Det er særligt korkgulve, som er i kraftig stigning, hvilket muligvis kan skyldes dels det stigende fokus på bæredygtighed og dels de gode egenskaber i forhold til sundhed og en rengøringsvenlig overflade, lyder det fra Mogens Fisker, som er adm. direktør hos Timberman.

Nye gulve hitter i sommerhuse

Det er imidlertid ikke kun hjemmet, der får den store tur under coronapandemien. Også i sommerhuset bliver bygge- og vedligeholdelsesprojekterne i år opprioriteret, lyder det fra Timberman:

– Lige nu er der en usædvanligt stor efterspørgsel på sommerhuse på grund af covid-19 og rejseforbud, og som følge heraf oplever vi også et stigende salg af gulve til feriehuse. Derudover vælger mange at istandsætte deres ældre sommerhuse, der enten bruges privat som alternativ til udlandsferie eller udlejes til danskere eller turister fra lande, hvor grænserne er åbne, fortæller Mogens Fisker og fortsætter:

– I forbindelse med udlejningshuse kommer der hvert år historier i medierne om dårligt vedligeholdte og beskidte huse. Her råder vi altid vores kunder til at vælge gulve med overflader, der er nemme at vedligeholde og rengøre. De mest populære valg hos os er derfor enten det klassiske trægulv med vores særlige Easy To Clean-teknologi eller et af vores korkgulve med en rengøringsvenlig vinyloverflade.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11