23948sdkhjf

Afslører nye tal: Jysk slog alle salgsrekorder midt i coronaen

Den danske detailkoncern Jysk formåede i det nu lukkede regnskabsår at slå alle salgsrekorder på trods af coronapandemiens hærgen.

Omsætningen steg med 7,6 pct. til rekordhøje 30,5 mia. kr., fortæller koncernchef Jan Bøgh. Det til trods for at Jysk i marts og april måtte lukke op mod 2.000 af sine butikker.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi trods et år med store udfordringer har formået at øge omsætningen med 7,6 procent. Det skyldes en kombination af rigtig god fremgang, inden coronavirus ramte Asien og Europa, og at vi så en markant fremgang i forhold til samme periode året før, da vi genåbnede vores butikker, siger koncernchef Jan Bøgh i en pressemeddelelse.

Han begrunder blandt andet den øgede omsætning med, at mange mennesker har valgt at bruge flere penge på hjemmet, i forbindelse med at grænserne lukkede, og folk indstillede sig på at holde ferie derhjemme.

- Der er ingen tvivl om, at mange mennesker har valgt at bruge rejsebudgettet på at købe nye møbler til huset og haven, og det har selvfølgelig haft en positiv effekt på salget hos Jysk, siger Jan Bøgh.

Læs også: Jysk sætter gang i en af Lars Larsens sidste planer

Jysk, der har 2.900 butikker i 51 lande, offentliggør først om nogle måneder tal for indtjeningen. Men Jan Bøgh forventer, at det ligesom omsætningen vil udvikle sig positivt.

- Coronavirus har resulteret i betydelige ekstraomkostninger på en lang række områder. Omvendt har situationen også gjort, at vi har udsat en række investeringer, fordi vi på grund af nedlukning ikke kunne gennemføre de planlagte aktiviteter, og derfor ikke har ombygget og åbnet så mange nye butikker som planlagt, siger Jan Bøgh.

Inden september næste år forventer Jysk at åbne over 150 nye butikker.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.115