23948sdkhjf

Ny TCM-direktør: Toget kan køre endnu hurtigere

– At overtage noget, der er så veldrevet, er jo i princippet let.

Torben Paulin satte sig i direktørstolen hos TCM Group den 1. marts, og selvom de første måneder langt fra blev, som han havde forventet, har starten på køkkendirektørtilværelsen budt på flere positive end negative overraskelser.

Det fortæller en tydeligt lettet Torben Paulin i kølvandet på offentliggørelsen af et kvartalsregnskab, der trods coronaen bød på omsætningsvækst.

– Hvis vi havde snakket sammen den 11. – 12. marts havde jeg solgt det for mindre, lyder åbningsreplikken, men de mange bekymringer, pandemien i begyndelsen bragte, blev relativt hurtigt gjort til skamme.

– Den første måned stod den på intensive møder i beredskabsgruppen, der havde ansvaret for coronahåndteringen. Tiden var meget præget af bekymringer, der jo heldigvis har vist sig ikke at blive til virkelighed endnu i hvert fald, men bortset fra at jeg ikke kunne komme rundt og besøge butikkerne som planlagt, blev det faktisk en rigtig god start, fortæller direktøren, og peger på, at han med TCM Group har overtaget ansvaret for en allerede veldrevet forretning

– Der var styr på tingene, dygtige, loyale folk og et højt niveau af ordentlighed; det må svare lidt til at overtage styringen i et tog, der allerede kører i høj fart, og det har alt andet lige gjort det lettere at tage over. I og med toget allerede kørte så godt, har det også betydet, at der faktisk var tid til at håndtere coronasituationen, forklarer han.

Mere fart forude

Siden har Torben Paulin også fundet tid til at besøge en række franchisetagere og forhandlere og har dermed fået endnu bedre greb om sin nye rolle.

– Det er særdeles godt og lærerigt at komme derud, for det er jo ude i butikkerne, forretningen bliver skabt; derude møder de kunderne og har virkelig fingeren på pulsen, så den dialog er enormt vigtig, slår han fast.

På trods af at være tiltrådt midt i en tumultarisk tid, er det stort set kun godt, den nye køkkendirektør har at sige om de seneste måneder. Og skal han sætte ord på noget, der har overrasket, er det også i den positive retning.

– Når man kigger på koncernens udvikling de sidste mange år ser det rigtig, rigtig godt ud. Væksten har været høj, og ikke kun på toppen, bundlinjen er også fulgt med. Derfor kunne jeg også have været lidt bekymret for, om der egentlig var noget at gøre, forklarer han og fortsætter:

– Men på trods af den flotte udvikling kan jeg stadig se masser af potentiale og håndtag, der kan drejes på, og det er virkelig positivt at opdage; toget kan komme til at køre endnu hurtigere.

Ny strategi og norsk potentiale

Præcis hvilke håndtag, Torben Paulin har sat sig for at skrue på den kommende tid, vil direktøren imidlertid ikke ud med endnu.

– De strategiske fokusområder er vi først gået i gang med at kigge på her efter sommerferien. Koncernen har arbejdet med en 2020-plan, der jo i et eller andet omfang er i mål, så nu er vi gået i gang med arbejdet med at finde de kommende mål og fokusområder, forklarer han, og understreger, at det ikke kommer til at dreje sig om store ændringer.

Køkkendirektøren peger til gengæld gerne på et område af forretningen, hvor han ser et stort potentiale for fortsat udvikling.

– På min tur rundt til butikkerne, nåede jeg også forbi Norge (hvor Svane Køkkenet har 10 butikker, red.), og der er jeg helt overbevist om, vi ikke er færdige med at udvikle potentialet. Der er områder, hvor vi slet ikke er, og områder hvor vi ikke er tilstrækkeligt præsenteret, ligesom en række af de faktorer, der har skabt Svane Køkkenets succes i Danmark ikke er implementeret helt eller overhovedet, siger han.

Når det kommer Tvis Køkkener, er der ifølge Torben Paulin stadig nogle hvide pletter på det danske landkort, der kunne være interessante at indtage, og hvad angår gør-det-selv-brandet Nettoline, har TCM-direktøren blikket rettet ud i det skandinaviske.

– De fladpakkede køkkener har stort potentiale og kan jo sendes lidt længere, og Nettoline har allerede afsætning i Norge og Sverige, som man kan gøre meget mere ved, slår han fast.

Også det udelukkende online-baserede Kitchn ser den nye direktør stort muligheder i at udvikle videre, og der er efter alt at dømme ingen tvivl om, at Torben Paulin glæder sig til at begynde at skrue på de håndtag, der kan bringe TCM-toget yderligere op i fart. Han understreger dog også, at han går til opgaven med en god sjat ydmyghed og en stor respekt for den mand, der de seneste 12 år har stået ved styrepinden.

– Ole (Andersen, red.) har virkelig gjort det godt – der er ingen tvivl om, at det er nogle store sko, jeg skal udfylde.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078