23948sdkhjf

Tilfredsstillende regnskab fra Jysk Nordic

Jysk Nordic, der dækker 15 af de lande, hvor møbel- og sengetøjskæden har butikker, har tirsdag offentliggjort regnskab for 2010/11.
Øget omsætning og lavere resultat på bundlinjen. Det er den overordnede konklusion på baggrund af Jysk Nordics 2010/11-regnskab, der blev afsluttet ved udgangen af august måned.

Den konsoliderede nettoomsætning er steget med 8,1 % til 9.023 mio. kr., hvilket delvist skyldes ændringer i valutakurserne på svenske og norske kroner samt polske zloty. Med uændrede valutakurser ville den konsoliderede vækst i omsætningen have været på 4,7 %.

Resultatet før renter og skat (EBIT) er stort set uændret på 861,3 mio. kr. mod 863,4 mio. kr. i 09/10. Resultatet anses som værende tilfredsstillende og i overensstemmelse med forventningerne – specielt taget den internationale økonomiske situation i betragtning.

Resultatet efter skat blev på 575,2 mio. kr. mod 627,4 mio. kr. i 09/10. Årsagen til tilbagegangen er, at de finansielle poster er forringet med 41,8 mio. kr. Hertil kommer, at skatten af årets resultat er steget med 8,2 mio. kr.

Automatiseret lagersystem bidrager positivt
I Danmark er Jysks resultat steget med mere end 35 mio. kr. og udgjorde 235,1 mio. efter skat i 2010/11.

Fremgangen skyldes dels, at nettoomsætningen i de 93 danske butikker totalt set er steget med 2,7 %, og dels at salget fra distributionscentret i Uldum til franchisetagere og butikker i andre lande stort set er uændret. Den stigende butiksomsætning skal også ses i sammenhæng med, at kæden åbnede for onlinesalg i december 2010, oplyser Jysk.

Endelig er personaleomkostningerne i årets løb nedbragt med 3,0 mio. kr. netto. Dette skyldes først og fremmest, at indkøringen af et nyt automatiseret lagersystem i distributionscentret i Uldum nu er gennemført. Dette har også den effekt, at omkostningerne til eksterne lagre og containerleje er nedbragt med 14,8 mio. kr.

Forventer en vis tilbagegang i 11/12
Den stigende uro på finansmarkederne forventes at få negativ effekt på omsætningen i stort set alle de lande, som Jysk Nordic opererer i.

- Det forventes at blive vanskeligt fuldt ud at kompensere herfor med yderligere omkostningsbesparelser, og for regnskabsåret 11/12 må der derfor forventes en vis resultattilbagegang, lyder det i årsrapporten.

Ekspansionen i den samlede Jysk-koncern er fortsat stor, og inden for det seneste år er der åbnet 150 nye butikker. Antallet af nye butikker og medarbejdere er dermed på et historisk højt niveau, og i 2012 forventer Jysk at nå endnu en milepæl med åbningen af butik nummer 2.000.

Det forventes endvidere, at der implementeres online salg i yderligere 2-3 lande i løbet af regnskabsåret, og samtidig vil et nyt City Center-koncept blive afprøvet i Sverige og Norge.

Regnskabet fra Jysk Nordic dækker de selskaber, som har butikker i de nordiske lande, Centraleuropa, Holland, Storbritannien og Kina. Dermed dækker beretningen 15 af de lande, hvor Jysk har butikker.

Undtaget fra Jysk Nordics årsregnskab er butikkerne i Tyskland, Østrig, Schweiz, Frankrig, Spanien og Italien, der drives af søsterselskabet Dänisches Bettenlager med hovedkontor i Flensborg, Tyskland. Jysk Franchise eller andre selskaber inden for JYSK Holding A/S er heller ikke medtaget.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078