23948sdkhjf

Snedkerne indtager Tivoli med møbelillusioner

Snedkernes Efterårsudstilling løber dette år af stablen i Tivoli, hvor den historiske have vil danne ramme om en udstilling, der skal hylde illusionerne.

I dette års opsætning har foreningens medlemmer og gæsteudstillere forholdt sig både konkret og abstrakt til Tivoli som institution og til Poul Henningsen og Gudmund Nyeland Brandts parterrehave som magisk ramme. Parterrehaven bliver således det sanselige sted, hvor udstillingens 30 møbelprojekter udstilles svævende mellem stauder, blomsterbede og rislende vand.

I år er der tegnet bredt og fantasifuldt, for udstillingens 30 unikke møbler byder både på et insekthotel, en stol, der over tid formes af Havens blomster, et bord med optiske mønstre, der snyder hjernen, en transparent stol, hvor omgivelserne læser sig ind i materialet, et fællesskabsorienterende verdensur og et triple-fuglehus til flere versioner af spejlkabinetter, omsluttende møbelrum og illusoriske møbelskulpturer. Der er med andre ord diversitet og stedsspecifikke fortolkninger blandt årets eksperimenterende møbler, der er skabt af nogle af Danmarks mest etablerede arkitekter, designere og producenter.

– Tivoli er en illusion – en kunstigt skabt verden, som afspejles i vores. Vi har igennem længere tid ønsket at udstille i Tivoli, da Haven besøges af mange forskellige mennesker og ikke kun af et fagligt publikum. SE har noget, som skal eksponeres i en større kreds, og så er der jo i forvejen masser af godt design i Tivoli. Vi synes også, at vores medlemmer trængte til at få lettet lidt på låget efter et par mere rationelle udstillinger om håndens arbejde på Thorvaldsens Museum og bæredygtighed på Dansk Arkitektur Center, DAC. Jeg forventer mig derfor en masse møbler, hvor man kan diskutere, om de overhovedet er møbler – og hvad møbler er og skal kunne, siger Claus Mølgård, formand for Snedkernes Efterårsudstilling.

Snedkernes Efterårsudstilling 2020 udstiller i Tivoli i to måneder fra 20. august til 4. oktober.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094