23948sdkhjf

Fra selvfølgeligt til fabulerende: Snedkernes Efterårsudstilling får fornem hæder

Snedkernes Efterårsudstilling, der indtil fredag kan opleves på Fabrikken for Kunst og Design i København, er blevet præmieret af Statens Kunstfond.

De 39 værker, der i år er udstillet, er skabt under temaet “fabrik”, og Statens Kunstfond roser i deres begrundelse både de enkelte bidrag og årets udstillingsarkitekt Sara Martinsen for at forholde sig bredt og intelligent til årets tema.

“Udstillerne har alle et professionelt forhold til det at fabrikere og forholder sig bredt til temaet. Flat- pack design - hvor fabrikationen outsources helt hjem til forbrugeren - ser ud til at være et dominerende greb som fortolkes vidt forskelligt,” skriver fonden, der peger på Peter Johansens “letaflæselige og selvfølgelige skammel” og Ditte Hammerstrøms “fabulerende og voluminøse siddeskulptur” som eksempler.

Kompromisløs skabertrang

Andre af årets bidragsydere har ifølge Statens Kunstfond valgt at “eksponere æstetikken i selve fremstillingsprocessen” eller forholde sig “mere abstrakt til fabrikstemaet”, men ifølge fonden er den høje håndværksmæssige kvalitet kendetegnende for samtlige af årets værker.

Desuden fremhæver Statens Kunstfond, at der også fra udstillingsarkitektens side er talt ind i årets tema. Værkerne bindes nemlig sammen af et “ubrudt podie, der snor sig igennem den gamle fabrikshal som et stiliseret samlebånd. Elegant, enkelt og intelligent løst af Sara Martinsen,“ lyder det.

Snedkernes Efterårsudstilling kunne sidste år fejre 40-års jubilæum, og bag den årlige udstilling står en privat forening af møbeldesignere og producenter. Det er medlemmerne, der bidrager til udstillingen, og en del af formålet er at fremvise resultatet af samarbejdet mellem designer og producent.

“Et samarbejde, der før i tiden var en selvfølge, men som i dag ikke kan tages for givet,” skriver Statens Kunstfond, og understreger således, hvorfor Snedkernes Efterårsudstilling efter mere end fire årtier fortsat har relevans.

“Det er en fornøjelse at se, hvordan godt håndværk, omhyggelighed og kompromisløs skabertrang udfoldes på fyrrende år med uformindsket styrke,” fastslår fonden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Holch Povlsens designselskab føjer ekstra ciffer til millionoverskuddet
Inflationen falder en smule i eurolandene
Københavnsk møbeltrio konkurs
Nyt samarbejde ser dagens lys på Formland
Finansdirektør forlader TCM Group
Pessimistiske virksomheder forventer færre i arbejde
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.11