23948sdkhjf

Interiørvirksomhed rejser 80 millioner

Den amerikanske startup-succes Room, der har den danske stifter og serieiværksætter Morten Meisner-Jensen bag sig, kan glæde sig over en større kapitalindsprøjtning på 80 millioner danske kroner fra blandt andre Bjarke Ingels og førende venturefonde fra Silicon Valley. Samtidig indtræder Bjarke Ingels i Rooms advisory board.

Fleksibel arkitektur for kontorbyggeri rulles i disse år ud i hele verden. Det sker som konsekvens af en stigende efterspørgsel efter korttidsleje og behovet for fleksible arbejdspladser, der på rekordtid har gjort Room til en succes på især det amerikanske marked.

Nu får virksomheden, der producerer modulære løsninger til fremtidens kontorarbejdspladser, tilført 12,5 million dollars svarende til godt 80 millioner danske kroner fra førende amerikanske venturefonde og den danske arkitekt Bjarke Ingels. Investeringen kommer på bagkant af corona-pandemien, der ifølge stifter af Room, Morten Meisner-Jensen, har haft store konsekvenser for, hvordan vi anskuer vores måder at arbejde på.

– I de seneste år har vi set en stigende global efterspørgsel på korttidsleje, co-working og mere fleksible arbejdspladser. Den efterspørgsel er blevet kraftigt accelereret af den verdensomspændende corona-pandemi, der nu stiller store krav til forandring og bedre arbejdsmiljø. Fremtidens arbejdsplads efterspørger fleksibilitet og forandring, og derfor er vi stolte over at modtage mere end 80 mio. kroner i investering fra nogle af verdens førende venturefonde samt en investering fra Bjarke Ingels til at realisere vores vision om forandringsdygtig arkitektur, siger stifter Morten Meisner-Jensen.

Ekspanderer vækstrejse med tre nye produkter

Det tocifrede millionbeløb skal bruges til at fortsætte Rooms videre vækstrejse og udvide virksomhedens produktportefølje, der allerede den næste måned byder på tre nye produkter.

Således får virksomhedens kerneprodukt, en lydisoleret telefonboks, der giver ansatte i storrumskontorer muligheden for at søge ro til et vigtigt opkald eller en opgave, selskab af flere modulære arkitekturløsninger, der skal imødekomme behovet for fleksibilitet, effektivitet og koncentration i de åbne kontorlandskaber. Blandt andet et modulært mødelokale for 2-4 personer og et privat kontor, der gør social distancering muligt - alt sammen uden behov for ombygning eller renovering.

Bjarke Ingels selv ser frem til at komme med til at præge markedet for modulær arkitektur, hvor han glæder sig over at træde ind i Rooms advisory board:

– Adgang til bedre arkitektur bør være lettere tilgængeligt for alle. I mine øjne er ROOM en stærk demokratiserende løsning, som kan bane vejen for, at flere kan få større fleksibilitet ind i deres arbejdsmiljø. Jeg glæder mig derfor over investeringen i ROOM og samtidig at blive en del af virksomhedens advisory board, siger Bjarke Ingels.

Læs mere om: Room
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.137