23948sdkhjf

Dana Lim-direktør fylder rundt

Mogens Overgaard, adm. direktør i Dana Lim A/S, har siden 1988 ført Dana Lim frem til sin position som Danmarks største producent af lim og fugemasser. Han runder nu 70 år.
Mogens Overgaard har gennem sin karriere kun været ansat i to virksomheder – BP Oliekompagniet og Dana Lim.

Denne fordybelse er kendetegnende for hans virke, som har ført Dana Lim frem til sin position i dag som Danmarks største producent af lim og fugemasser.

Mogens Overgaard kom i lære i BP Olie-Kompagniet i 1958 som programmør og systemplanlægger, hvor han i en årrække har haft ansvar for virksomhedens regnskabs- og IT-system.

Han har både været ansat på BP's hovedkontor i London og i Danmark, hvor Mogens Overgaard har stået for IT- og økonomi-sektionen. Da BP i 1986 blev solgt til Kuwait Petroleum, blev han medlem af Q8's direktion med ansvar for IT-aktiviteter.

En topmoderne virksomhed finder sin form
I 1988 skiftede han til sit nuværende job som administrerende direktør i Dana Lim A/S, og i løbet af de 23 år, virksomheden har været ledet af Mogens Overgaard, har den udviklet sig til at være en moderne virksomhed med en højteknologisk produktion. Mogens Overgaard fortæller om virksomhedens udvikling:

- Vores konkurrenter har været multinationale selskaber, som typisk er meget topstyrede, så vores fordel har været, at vi har været i stand til at tilpasse os og træffe hurtige beslutninger. Den fleksibilitet har været vigtig, og ved rådgivning og sparring hjælper vi vores kunder med at effektivisere deres produktion, ligesom vi kan være med til at udvikle speciallime, der er skræddersyede til den individuelle opgave.

Konstant dialog om udvikling
- I Dana Lim har vi været gode til at sætte os mål, som det er lykkedes os at holde fast i. Der er hele tiden en dialog om den videre udvikling af firmaet, for i dag så er det sådan, at hvis det ikke går fremad, så går det altså tilbage, siger Mogens Overgaard.

Da Dana Lim ejes af Kaj Hansens Fond (virksomhedens stifter), så har det ifølge Mogens Overgaard været nemmere at tænke langsigtet, da der ikke er en række aktionærer, der forventer hurtigt afkast:

- Det er absolut Dana Lims held, at vi er fondsejede, da vi hermed kan tillade os at tage langsigtede beslutninger. Der har i al min tid i virksomheden været en god balance mellem indtjening og investeringer, så der hele tiden bliver investeret i ny viden og ny teknologi, som åbner op for nye muligheder, forklarer han.

Medarbejdernes fortjeneste
For Mogens Overgaard hænger Dana Lims vækst i høj grad sammen med de medarbejdere, der har deres gang i virksomheden:

- At Dana Lim er fondsejet betyder også, at de ansatte ikke behøver bekymre sig om at blive opkøbt af et multinationalt selskab. Det giver tryghed, og det har været med til at tiltrække de rigtige medarbejdere – mennesker, der gerne vil smøge ærmerne op, når de kan være del af en positiv, langsigtet udvikling, slutter direktøren.

Mogens Overgaard fylder 70 år i dag den 30. november.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126