23948sdkhjf

Kvist Industries på opkøb i udlandet

Investering i den tidligere Saga-fabrik, Laiko i Letland, skal sikre den fremtidige vækst for træ- og møbelvirksomheden Kvist Industries.
Saga var tilbage i 2008 én af de største udbydere af finer og formspændte komponenter i Nordeuropa. Siden indtraf finanskrisen, og en halvering af markedet betød, at Swedbank i 2009 måtte overtage selskabet.

Produktionsanlægget er dog løbende blevet vedligeholdt, ligesom en mindre produktion er opretholdt, oplyser produktionsdirektør Søren Kvist fra Kvist Industries. Han forventer, at fabrikken vil have omkring 100 ansatte, når den åbner i april 2012.

- Der er allerede sendt danske medarbejdere til Fabrikken i Letland, hvor den nuværende produktion skal konsolideres. Inden vi tager fat om nye opgaver, skal der ryddes op på fabrikken, og layoutet skal bringes op til skandinavisk standard. Produktionsomkostningerne i Letland er attraktive, men vi må sikre kvalitet og effektivitet, hvis investeringen skal sikres på lang sigt, siger Søren Kvist.

Vil udnytte Sagas historiske position i Sverige
Opkøbet får ikke umiddelbart betydning for Kvists produktionsenhed i Slovakiet, som fastholdes med 50 medarbejdere.

Her vil man fremover primært beskæftige sig med stole og andre komponenter i massivt træ i bøg, eg, ask og andre træsorter. Hovedproduktionen på fabrikken i Letland vil være finer og formspændte komponenter i birk.

- De fysiske faciliteter i Slovakiet har længe været opbrugt, hvorfor købet af faciliteterne i Letland giver muligheder for yderligere udvikling. Vi har en stærk position på markederne i Danmark og Norge, men med de nye fysiske rammer, og Sagas historiske position i Sverige, tror vi på fremtidig vækst, siger adm. direktør Michael Kvist.

Ingen ændringer i Danmark
Kvist Industries beskæftiger i dag 80 medarbejdere på fabrikkerne i Årre i Vestjylland. De udenlandske produktionsenheder har sikret virksomhedens konkurrenceevne og været medvirkende til, at Kvist er kommet helskindet gennem krisen.

Markedet er fortsat ikke i vækst, men det har stabiliseret sig, vurderer Michael Kvist, som ikke på kort sigt forventer at ændre på bemandingen i Danmark, hvor alle salgs, logistik og udviklingsaktiviteter fortsat er placeret.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078