23948sdkhjf

Four Design flytter det sidste af produktionen ud af Danmark

Artiklen er opdateret kl. 15:32 med uddybende kommentarer fra Markus Jonsson

Fynske Four Design outsourcer nu den sidste del af sin danske produktion for at skærpe virksomhedens konkurrenceevne på det internationale marked.

– Igennem de sidste 4-5 år har vi oplevet et intensiveret ønske fra vores forhandlere om at kunne tilbyde en bedre service for at komme i betragtning ved større projekter og udbud. Vi er på de internationale markeder ofte oppe imod de stærke nationale brands og må derfor kunne tilbyde en bedre og udvidet servicepakke for at kunne matche dem, siger International Sales Director i Four Design, Christian Julin Markenfeldt i en pressemeddelelse.  

Lang logistikstreng
Det er mere end ti år siden, møbelproducenten begyndte at outsource produktionen til underleverandører, og for halvandet år siden traf man en beslutning om at forbedre logistikstrengene for at sikre en hurtigere og mere effektiv levering til forhandlernettet i Europa. Og her har Gislev vist sig at være en hæmsko.

– Vores produktions- og lagerfaciliteter i Gislev nåede sit maksimumkapacitet i 2018/19 og vores muligheder for at udvide lagerkapaciteten var ikke til stede. Samtidig kunne vi konstatere, at vores logistikstreng via Gislev betød 2-3 ugers forøget leveringstid til det europæiske kontinent. Den ekstra håndtering af komponenter har givet kvalitetsudfordringer, som igen har sinket vores leveringsevne, fortæller Group Operation & Supply-Chain direktør Markus Jonsson, som står i spidsen for projektet.

– I realiteten har vi sendt de produkter, der blev produceret hos underleverandører i Baltikum til Gislev for at blive monteret, for så at sende dem den anden vej, når de skulle leveres til kunder i den del af Europa, uddyber han overfor Wood Supply.

Montage til Baltikum
Derfor har Four Design nu besluttet at lukke ned for montagelinjen i Gislev, hvilket kommer til at ske i tempi frem mod årsskiftet. Markus Jonsson oplyser, at virksomheden i den forbindelse kommer til at tage afsked med omkring 30 timelønsansatte.

Vi beklager naturligvis, at vi ikke har kunne fastholde vores monteringslinje i virksomheden, men grundet de nævnte forhold, så vi ikke muligheden for at flytte virksomheden til en ny og større lokation i Danmark. Det kunne løse vores pladsbehov, men ikke vores ønske om forkortet leveringstid, siger Markus Jonsson.

Montagen outsources til underleverandører i Letland og Litauen, og Markus Jonsson oplyser at der er tale om tre primære partnere, som Four Design har arbejdet sammen med i mange år.  

Service i Gislev
Four Design vil stadig være at finde i Gislev idet produktudviklings-, marketing-, salg-, indkøb- og logistikfunktioner forbliver på adressen.

– I første omgang vil vi være omkring 35 medarbejdere tilbage i Gislev, hvor vi har ambitioner om at skabe en servicehub og bygge et endnu stærkere serviceorgan, så på længere sigt forventer vi, at det også kommer til at kræve nye ansættelser, fortæller Markus Jonsson.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096