23948sdkhjf

Direktør følger med medarbejderne ned i løn hos Hammel

Efter et år med vækst på toppen og tilbagegang på bunden, har coronakrisen medført en kollektiv lønnedgang hos Hammel Furniture.

– Det er selvfølgelig aldrig sjovt at gå tilbage.

Det slår Jens-Ole Staghøj, adm. direktør i Hammel Furniture, som det første fast, når snakken falder på regnskabsåret 2019. Her blev resultatet mere end halveret og landede før skat på 733.974 kr., mens omsætningen i samme periode til gengæld voksede. Således blev årets bruttoresultat med 29,4 mio. kr. næsten 5 mio. kr. større end i 2018, og ifølge Jens-Ole Staghøj har det ingenlunde været et dårligt år for møbelproducenten. 

– Faktisk er vi godt tilfredse med året, især når man ser på, hvilke opgaver vi er nået i mål med, fortæller direktøren og peger på integrationen af Findahls Møbelfabrik, som Hammel Furniture overtog i december 2018.

En integration, der blandt andet blev kompliceret af, at Findahls ved overtagelsen ikke havde noget ERP-system.

– Så vi tog hurtigt beslutningen om, at Findahl skulle ind under det IT-system, vi kører i Hammel, selvom vi faktisk gerne ville have været længere ind i driften, før vi gik i gang, fortæller Jens-Ole Staghøj.

Og det er også netop her, vi skal finde forklaringen på Hammel Furnitures markante bundlinjedyk:

– Vi blev simpelthen nødt til at fremrykke den investering, og i og med det var meget vigtigt for os at opretholde driften imens, kostede det noget på ressourcerne; til gengæld er vi nu kommet fuldt i mål med både den organisatoriske og den driftsmæssige integration, og begge produktioner kører rigtig godt, lyder det fra direktøren.

Fælles lønnedgang
Den vellykkede integration har betydet, at indeværende regnskabsår er startet godt.

– Vi er rigtig glade for at have fået Findahl med, og vi kan se på første kvartal, at det er gået rigtig godt, fortæller Jens-Ole Staghøj.

Det var derfor også noget af en streg i regningen, da coronapandemien for små to måneder siden vendte op og ned på virkeligheden hos Hammel. Efter Mette Frederiksen på et pressemøde lukkede store dele af landet ned, nedsatte møbelproducenten straks en krise-taskforce, ligesom der blev sat gang i tiltag som arbejdsfordeling, og produktionen blev gearet ned.

– Vi følger situationen meget tæt de kommende måneder og tager de nødvendige tiltag. Men vi er faktisk ikke så hårdt ramt, som vi havde frygtet fortæller Jens-Ole Staghøj, der er blevet positivt overrasket over en ordreindgang, der har været større end forventet, og har betydet, at man nu er oppe på tre ugentlige produktionsdage mod de to, man gearede ned på ved coronaens indtog. Den største cadeau tilfalder dog medarbejderstaben, hvor samtlige funktionærer frivilligt er gået 30 pct. ned i løn og produktionsmedarbejderne på fordeling.

–  Det har været fantastisk at opleve, og det beviser, at vores medarbejdere i både funktionærstaben og produktionen rigtig gerne vil virksomheden, lyder det fra direktøren, der også selv er gået ned i løn.

– Ellers giver det slet ingen mening at bede folk om at gøre, slår han fast.                            

Hammel Furniture
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 29,4 25,0
Driftsresultat 1,6 2,6
Resultat før skat 0,7 1,8
Årets resultat 0,6 1,4
Balancesum 55,9 43,5
Egenkapital 21,7 15,0
Gns. antal ansatte 63 51
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094