23948sdkhjf

Horn svanemærker hele linoleumsudvalget

Hos Horn Bordplader i midtjyske Aulum har man de senere år sat ekstra ind på bæredygtighedsfronten. Nu har virksomheden også fået svanemærket det komplette sortiment af linoleumsbordplader, men ifølge adm. direktør Jakob Bressendorf betyder det langt fra, at rejsen stopper her.

– Jeg er sindssygt stolt af, at vi nu også kan tilbyde svanemærkede linoleumsbordplader, så vidt jeg ved som de første i Danmark, lyder det fra bordpladedirektøren, der har arbejdet målrettet for at bringe bæredygtighed helt ind i forretningens kerne.

– For nogle år siden, stod det klart for os, at hvis vi skal kunne ekspandere, som vi gerne vil, så skal vi kunne noget markant anderledes, og vi ville gerne være først med de certificerede bordplader til markedet, fortæller Jakob Bressendorf.   

Foruden certificeringen på linoleum, har Horn Bordplader i forvejen fået svanemærket over 100 laminatvarianter og otte massivtræsvarianter. Hertil kommer en lang række produkter, der også er miljøcertificeret med blandt andet FSC-mærket og andre indeklimacertificeringer.

Stor efterspørgsel på bæredygtighed
I løbet af de senere år har bordpladeproducenten oplevet en stor stigning i efterspørgslen af bæredygtige bordplader fra slutbrugere, offentlige institutioner, bygherrer og ikke mindst køkkenbranchen.

– Tidligere var vores bæredygtige produkter noget, vi supplerede vores forretningsmøder med. I dag er vores bæredygtige produkter et hovedfokus, der får møderne i stand, siger Jakob Bressendorf.

Han erkender dog også, at den stigende efterspørgsel ikke nødvendigvis fulgt af en vilje til at betale mere for certificerede produkter.

– Folk vil have produkterne til den samme pris; jeg tror, det er lidt som med økologi, hvor der også først skete noget for alvor, da priserne nærmede sig det konventionelle niveau, lyder vurderingen, og hos Horn har man da også valgt at fastholde priserne på niveau med før.

Et langt, sejt træk
Jakob Bressendorf er ikke bleg for at indrømme, at processen mod de endelige certificeringer har været både lang og snørklet.

– I første omgang brugte vi lang tid på at beslutte, hvilke certificeringer vi overhovedet skulle vælge, og vi med endte Svanemærket og FSC, fordi vi gik efter en høj genkendelsesgrad og en høj grad af tillid, fortæller han og fortsætter:

– Overordnet har det været en rigtig god rejse, men det er klart, vi også er gået ad nogle veje, vi så har måttet gå væk fra igen. Havde vi den viden for fem år siden, som vi har i dag, havde det uden tvivl været nemmere, men sådan er det nok at være first mover på et område.

Og rollen som first mover håber Jakob Bressendorf, at Horn Bordplader fortsat kan holde fast i. Derfor arbejder man fortsat og kontinuert med at kigge forretningen efter i sømmene, og der arbejdes løbende på alt fra optimering af energiforbrug til udfasningen af plastik og flamingo.

– Jeg lægger mig gerne fladt ned og indrømmer, at hvis man kigger på mange af de ting, vi laver, så kan man sagtens skyde os ned; vi har eksempelvis stadig emballage af plast og flamingo, så vi ser forbedringsmuligheder på rigtig mange områder, og dem har vi fået kortlagt – desværre sidder jeg ikke med nogen Joachim Von And-pengetank, og det bliver helt sikkert en både svær og dyr proces, men vi er klar til at trykke speederen i bund, slår Jakob Bressendorf fast.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11