23948sdkhjf

Ikea i lokalt indretningssamarbejde

I Aalborg har Ikea teamet op med byens kongres- og kulturcenter om indretningen af et nyt kontor, hvor bæredygtighed skal kunne både ses og mærkes.

Det oplyser Aalborg Kongres og Kultur Center (AKKC) i en pressemeddelelse.

I august 2019åbnede AKKC, Danmarks første certificerede bæredygtige eventsted, sit nye kontor for Bæredygtigt Værtskab. Kontorets fornemmeste opgave er at sikre, at bæredygtighed fortsat er en naturlig del af AKKC’s daglige virke, samt bidrage til at gøre Aalborg til Danmarks bæredygtige destination. Det bæredygtige fokus skal derfor kunne mærkes og ses i indretningen.

– Vi er gået all-in på bæredygtighed, men bæredygtighed sker ikke isoleret i virksomheden. Det sker når vi samarbejder på tværs af brancher og forretningsområder. Ikea er en helt anden type virksomhed end AKKC, med helt andre muligheder og udfordringer for at lykkes i den bæredygtige omstilling – og det synes vi er helt vildt interessant, lyder det fra Jan Kvistborg, chef for Bæredygtigt Værtskab i AKKC.

En fælles dagsorden
I Ikea har bæredygtighed været et fokus længe. I 2015 vandt den store internationale koncern The Guardian Sustainable Business Award for sit samarbejde med bl.a. WWF Verdensnaturfonden, hvor de hjalp bomuldsdyrkere verden over med at udvikle bæredygtige metoder. Men der er også fokus på mere lokale indsatser.

Læs også: Erhvervsminister på vej i samråd om Ikea-åbning

– Vi kan meget selv, men sammen kan vi mere - især lokalt, fortæller Stine Sofussen, Commercial Activity Leaderhos Ikea Aalborg, og uddyber:

– Vi kender AKKC fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling, og vi kender dem så godt, at vi ved, at vi deler mange af de samme værdier og mål, når det kommer til bæredygtighed. Særligt verdensmål nr. 17, Partnerskaber for Handling. Derfor var vi ikke i tvivl om, at vi ønskede at være med i det her projekt, da vi blev spurgt.

Ung inspiration
For at realisere målet om en bæredygtig indretning inviterede AKKC og Ikea Aalborg i starten af november studerende og dimittender fra Aalborg Universitet med til en brainstorm i AKKC for at få flest mulige bæredygtige inputs med.

De studerende fik meget frie rammer og kvitterede med følgende kreative forslag til indretning: Naturen skal bringes indenfor, traditionelle arbejdspladser bør gentænkes for at fremme nytænkning og adfærdsændring og at bruge kontoret som et udstillingsvindue for AKKC’s bæredygtighedsarbejde. Jan Kvistborg og Ikea Aalborg tog herfra den kreative proces og opgaven videre for at planlægge den egentlige indretning, og buddene fra de studerende kom med i arbejdet.

– Der var en rigtig god energi under workshoppen, og vi gik bestemt derfra med en masse inspiration og idéer, som vi tog hjem til Ikea og legede videre med, fortæller Stine Sofussen.

Kontoret er netop færdiggjort og består primært af Ikeas produkter, der hver især fortæller små bæredygtige historier gennem materialevalg. Der er desuden brugt upcyclede elementer i indretningen fra blandt andre den lokale, socialøkonomiske virksomhed Råt&Godt, og AKKC kommer via mini-udstillinger til at tilføje bæredygtige småfortællinger fra husets egen hverdag.

Læs mere om: Ikea
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125