23948sdkhjf

Succes med ny uddannelse: Flere i vinduesindustrien bliver opkvalificeret

Det er to år siden, Skive College slog dørene op for en ny, branchebestemt uddannelseslinje med fokus på dør- og vinduesindustrien. Nu er andet hold elever netop udklækket fra linjen, og vinduesproducenterne ser et stort potentiale i de vinduesfaglærte.

I begyndelsen af 2017 tog KPK Døre og Vinduer kontakt til Skive College, tidligere Skive Tekniske Skole, med forslaget om en ny, vinduestonet linje på produktionsassistentuddannelsen. Den skulle være med til at sikre, at en større del af den ufaglærte arbejdskraft i vinduesindustrien bliver opkvalificeret, og nu – to år senere – er andet hold netop udklækket uddannelsen, der også har vakt interesse hos vinduesproducenterne.  Det oplyser KPK Døre og Vinduer i en pressemeddelelse.

– Tanken med linjen var, at den skulle skræddersyes til dør- og vinduesindustrien, så læringsudbyttet i højere grad matcher opgaverne, de beskæftiger sig med, og hvor alle således er ligeligt interesserede i og fokuserede på emner som montage, overfladebehandling og samleprocesser, som passer fint ind i de kompetencemål, der ligger for produktionsassistentuddannelsen, fortæller uddannelsesleder på Skive College, Kelvin Jensen.

Fælles ansvar at sikre arbejdskraft
Det første hold blev færdiguddannet i 2018, og sammen med holdet, der netop har afsluttet forløbet, er der således i alt 19 vinduesfaglærte produktionsassistenter i dag. Syv er desuden i gang med uddannelsen, mens knap ti nye begynder til januar. Flere af eleverne kommer fra KPK Døre og Vinduer, som ser en stor værdi i, at der er kommet nye muligheder for at uddanne den ufaglærte del af medarbejderstaben:

– Det er vigtigt, at vi altid arbejder på at løfte vores kompetencer blandt andet ved at uddanne maskinsnedkere, og med den nye linje er det blevet nemmere også at opkvalificere den ufaglærte del af staben, forklarer produktionschef hos KPK Døre og Vinduer, Jacob Berg Nielsen, og fortsætter:

– For mange ufaglærte kan det nemlig være en stor mundfuld at gå i gang med en fireårig uddannelse, som eksempelvis maskinsnedkeruddannelsen. Her er produktionsassistentsuddannelsen med fokus på døre og vinduer et rigtig godt alternativ, som allerede nu har været med til at opkvalificere flere af vores medarbejdere.

Udover produktionsassistenter uddanner Skive College også maskinsnedkere, og i alt har KPK 10 til 11 lærlinge i produktionen, hvoraf knap en håndfuld er maskinsnedkerlærlinge og de øvrige produktionsassistenter.

– Vi har altid prioriteret uddannelse og lærlinge højt, da det er et fælles ansvar at sikre kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. Samtidig er vores beliggenhed på Mors et af de områder, hvor det ikke altid er let at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, og derfor kræver det også en ekstra indsats fra egen side, påpeger Jacob Berg Nielsen.

Efterspurgte kompetencer
Produktionsassistentuddannelsen med fokus på døre og vinduer varer to år og svarer til første del af den fulde maskinsnedkeruddannelse. Den giver således merit, hvis man senere ønsker at læse videre, men det er ikke et krav for at blive ansat hos vinduesproducenterne.

Og ifølge uddannelsesleder Kelvin Jensen er KPK ikke de eneste, der har glæde af den nye uddannelseslinje.

– Og det har vist sig at være en rigtig stor succes. Vi får nemlig fortsat forespørgsler fra virksomheder, som byder ind med interesserede kandidater til forløbet, mens vi også løbende har fået tilbagemeldinger fra vinduesproducenterne, der har haft folk igennem uddannelsen. De oplever, at de nyuddannede medarbejdere i højere grad har fået mange af de kvalifikationer, som efterspørges i en moderne vinduesproduktion, og en større helhedsforståelse af virksomheden og forretningen, fortæller han. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.221