23948sdkhjf

Minister på besøg hos elementproducent: Træ skal spille større rolle

Boligminister Kaare Dybvad (S) har netop været på besøg hos Taasinge Elementer på Tåsinge for blandt andet at få et større indblik i, hvordan træ i byggeriet kan være med til at reducere landets samlede CO2-udslip. Det oplyser elementproducenten i en pressemeddelelse.

Danmarks samlede udledning af CO2 skal reduceres med 70 procent inden 2030. Sådan lyder regeringens ambitiøse klimamål, og her er byggeriet, som er en af landets største klimasyndere, et oplagt sted at kigge hen. Netop derfor var boligminister Kaare Dybvad i sidste uge på besøg hos byggevirksomheden Taasinge Elementer på Tåsinge, der producerer tag- og facadeelementer i træ.

– Som minister vil jeg gerne fremme brugen af træ inden for byggeriet. Særligt inden for etagebyggeri er der et væsentligt potentiale, men i et land som Danmark kræver det et kulturopgør, for hvis der er mursten på facaden, synes vi af en eller anden årsag, at det er udtryk for den ypperste kvalitet. Så vi har en opgave i at fortælle, at der er masser af kvalitet i træbyggeri, lyder det fra boligministeren Kare Dybvad Bek.

Boligministeren fortæller, at han derfor vil tage initiativ til en række dialogmøder med branchen i begyndelsen af det nye år for at aflive nogle af de myter, der eksisterer omkring træ i byggeriet.

Afgørende politisk opmærksomhed
Taasinge Elementer er én af de i alt 28 virksomheder, som er en del af foreningen Træ i Byggeriet, der sammen arbejder for at udbrede kendskabet til træets bæredygtige egenskaber og således øge anvendelsen af træ i byggeriet. Derfor var besøget fra boligministeren ikke alene af stor betydning for Taasinge Elementer, men også for foreningen, som glæder sig over et øget politisk fokus på emnet:  

– Byggeriet er en af de største klimasyndere, og derfor er det også vigtigt at få skabt stor politisk opmærksomhed omkring, hvad vi kan gøre for at nedbringe CO2-udslippet på området. Og her spiller byggematerialer, der bliver anvendt til både renovering og nybyg, en afgørende rolle, da flere af dem sætter et stort negativt aftryk, forklarer formand for Træ i Byggeriet og adm. direktør i Taasinge Elementer, Martin Tholstrup.

En lavthængende frugt
Både Martin Tholstrup og resten af foreningen glæder sig over, at opmærksomheden på Danmarks klimafokus er stigende. Det gælder ikke alene fra dansk politisk hold, men generelt fra hele verdenen med eksempelvis den netop præsenterede Green Deal for Europa. Således er der for alvor sat en retning både her og med regeringens nye klimalov.

– Potentialet ligger i mange industrier, brancher og områder, og det er vigtigt, at vi kommer i gang nu. Noget potentiale kræver innovation, andet skal skabes af ny teknologi, og så er der de lavthængende frugter, som kan gøre en forskel nu og her, forklarer han og fortsætter:

–  At bruge mere træ i byggeriet er meget mere end at lave træbyggerier, og al den erfaring og viden, der findes herom, vil vi meget gerne dele med alt fra politikere til borgere. Særligt det politiske fokus er enormt vigtigt, og både Træ i Byggeriet, vores medlemsvirksomheder og hele branchen står til rådighed for politikerne i forhold til at udbrede viden om potentialet.

Foruden ministeren og direktør Martin Tholstrup deltog blandt andre også branchedirektør i Dansk industri Byg, Elly Kjems Hove, og branchedirektør i Træ- og Møbelindustri, Annette Christensen, på dagen. Her blev der drøftet bæredygtige byggematerialer, mens ministeren og de andre besøgende også fik en rundvisning i produktionen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11