23948sdkhjf

Møbelkoncern planter ”juletræer” i Ghana

Det er blevet den tid på året, hvor mange virksomheder sender en julehilsen og en medfølgende erkendtlighed i kundernes retning som tak for årets samarbejde. Hos møbelkoncernen Holmris B8 har man i år valgt, at julegaven ikke kun skal komme møbelkunderne til gode.

I samarbejde med Growing Trees Network Global har Holmris B8 stået bag plantningen af 8080 træer i Kura-området i det sydlige Ghana. Her har fire landsbyer fået plantet skove på hver 2020 træer, og med skovene følger mulige indtægter og mad på bordet.

– For Holmris B8 hænger julegaven godt sammen med resten af vores forretningsstrategi. I produktionen er vores største materialeforbrug træ, og vi arbejder målrettet med, hvordan vi kan balancere forbruget, så vi påvirker klimaet mindst muligt. Træplantning har derfor især et klimaformål, dernæst vil træerne, nu de er plantet i fattige landsbyområder i Ghana, forhåbentlig også skabe en mere bæredygtig udvikling i området, forklarer møbelkoncernens CSR-direktør, Steffen Max Høgh.  

Træer kan holde på de unge
Træerne bliver plantet i samarbejde med Growing Trees Network Global, der har stor erfaring med at plante skove. Holmris B8 har finansieret træerne, og herfra tager træplantningsvirksomheden over og udpeger et sikkert og beplantningsegnet område, etablerer kontakten med landsbyerne og uddanner landsbyboerne, så de fremover kan vedligeholde skoven og maksimere det udbytte, der på flere måder gavner byen.

– Klimaforandringerne rammer hårdt hos den fattige befolkning i Kura-område, så julegaven fra Holmris B8 får stor betydning. De nye lokale skove, hvor træerne lagrer CO2 mens de vokser, sikrer mad, økonomi og hjælp til køb af rent drikkevand i tørketid. Vi håber også det vil bidrage til at flere unge vælger at blive i lokalområdet. Vi ved at ca. 60 pct. af de unge i dag, rejser mod storbyen, fordi de ikke ser en fremtid i deres landsby. Skovene vil altså understøtte muligt liv i de fattige landsbyer, og forhåbentligt sætter det en positiv spiral i gang, fortæller Lars Heiselberg Vang Jensen, der er medstifter af og formand for Growing Trees Network Global.

Skovene består af frugt-, herbal- og nøddetræer, som både giver mulighed for at høste udbytte, at opnå mulig skygge og stoppe den ellers tiltagende ørkendannelse. Frugt- og nøddetræerne blev plantet som 50-120 cm stiklinger, og vil i løbet af 2-3 år give udbytte til landsbyerne henover årstiderne.

 

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094