23948sdkhjf

Presset bolighus får julehjælp i millionstørrelsen - igen

Det begynder næsten at ligne en vane. I hvert fald er det nu fjerde år i træk, at ejerne bag varehuskæden Daells Bolighus må skyde frisk kapital i det skrantende selskab. Det skriver Finans.

Selskabet har haft tocifrede millionunderskud 11 år i træk, og gennem de seneste fem regnskabsår har kæden ifølge avisen tabt mere end 130 mio. kr.

I sidste uge tikkede der så en hjælpende hånd ind på kontoen i form af en kapitalforhøjelse på 20 mio. kr., viser oplysninger fra cvr-registret. Tidligere kapitalforhøjelser er gået til investeringer, men ved uddelingen af sidste års ”julehjælp” var budskabet et andet.

– Der er tilført Daells Bolighus 20 mio. kr. for at dække en del af underskuddet for 2018. Pengene skal ikke bruges på at lave nye butikker, sagde Arne Gerlyng-Hansen, adm. direktør i Harald Nyborg, der driver Daells Bolighus, i den forbindelse.

I årets løb er antallet af butikker i Daells Bolighus da også skrumpet ind fra otte til seks. I regnskabsåret 2018 landede resultatet efter Skat på -22 mio. kr., hvilket var en forbedring på knap 4 mio. kr. sammenlignet med året forinden.

Det er Kurt, Erling og Njal Daell, som står bag Harald Nyborg-koncernen, der udover Daells Bolighus også driver Jem & Fix. I årene 2016 og 2017 skød ejerne i alt 85 mio. kr. i møbel- og interiørkæden. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141